Izrael szerint a Hezbollah Szíriában kezdett katonai szervezet kiépítésébe

Izrael elleni csapásmérésre alkalmas katonai infrastruktúra kiépítésébe kezdett az iráni támogatással - és gyaníthatóan irányítással - működő libanoni siíta terrorszervezet, a Hezbollah Szíria Izraellel határos vidékén, a részben Izrael által megszállt Golán-fennsíkon, írja izraeli katonai forrásokra hivatkozó jelentésében a Jediót Ahronót.

Az izraeli hadsereg szerint a Hezbollah Bassár al-Aszad szíriai diktátor tudtán kívül kezdett hozzá a katonai infrastruktúra kiépítéséhez. Ezt egy katonai elemző, Simrit Meir kétségbe vonta, szerinte elképzelhetetlen, hogy a Hezbollah Aszad tudta nélkül használhatná a szíriai katonai infrastruktúrát, és működhet együtt a szír kormányhoz hű milíciákkal.

Az izraeli hadsereg szerint a Hezbollah emberei elsősorban hírszerzéssel, szíriaiak beszervezésével foglalkoznak, de fegyvereket is birtokolnak, robbanószerkezeteket, gépfegyvereket és páncéltörő rakétákat halmoztak fel Sziriában. Az izraeliek szerint ezzel a Hezbollah új frontot akar nyitni az Izrael elleni háborújában, illetve izraeli területen elkövetett terrortámadásokat is előkészíthet.

A Golánon szolgáló izraeli erők parancsnoka, Amit Fiser azt mondta, mindent el fognak követni azért, hogy kiűzzék Szíriából a Hezbollahot. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.