Nigériában összeomlott egy háromemeletes épület, benne egy iskolával

2019 március 13., szerda 16:16
7
Fotó: SEGUN OGUNFEYITIMI/AFP

Összeomlott egy háromemeletes épület szerdán Nigéria legnagyobb városában. A ház harmadik emeletén egy általános iskola volt. Legalább százan a romok alatt rekedtek.

Lagos kormányzója, Akinwunmi Ambode órákkal a tragédia után sem szolgált pontos adatokkal az áldozatokról. Beszámolója szerint mintegy kéttucat embert ástak ki a romok alól, de közülük többen nem éltek már. 

A lagosi iskolának mintegy száz diákja van, így valószínű, hogy sok tanuló és több tanár is a romok foglya. A romba dőlt iskola körül többezres kétségbeesett tömeg gyűlt össze. 

Fotó: Vanessa Ade/Anadolu Agency

A Reuters megjegyzi, hogy Nigériában gyakran dőlnek össze épületek a szabálytalan építés és a gyatra minőségű építőanyag használata miatt. Három éve egy templom omlott össze több mint száz ember halálát okozva. Egy helyi lakos elmondása szerint az iskola környékén négy épület dőlt romba az utóbbi esztendőkben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt