Nigériában összeomlott egy háromemeletes épület, benne egy iskolával

Fotó: SEGUN OGUNFEYITIMI/AFP

Összeomlott egy háromemeletes épület szerdán Nigéria legnagyobb városában. A ház harmadik emeletén egy általános iskola volt. Legalább százan a romok alatt rekedtek.

Lagos kormányzója, Akinwunmi Ambode órákkal a tragédia után sem szolgált pontos adatokkal az áldozatokról. Beszámolója szerint mintegy kéttucat embert ástak ki a romok alól, de közülük többen nem éltek már. 

A lagosi iskolának mintegy száz diákja van, így valószínű, hogy sok tanuló és több tanár is a romok foglya. A romba dőlt iskola körül többezres kétségbeesett tömeg gyűlt össze. 

Fotó: Vanessa Ade/Anadolu Agency

A Reuters megjegyzi, hogy Nigériában gyakran dőlnek össze épületek a szabálytalan építés és a gyatra minőségű építőanyag használata miatt. Három éve egy templom omlott össze több mint száz ember halálát okozva. Egy helyi lakos elmondása szerint az iskola környékén négy épület dőlt romba az utóbbi esztendőkben. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.