Leváltották az állami kukaholding vezetését

politika
2019 március 14., 21:13
comments 215

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Pankucsi Zoltánt nevezte ki az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnökének február 8-tól, írja a Napi.hu a cégadatbázisban megjelent adatok alapján. Az erről szóló bejegyzések március 6-án jelentek meg. Ugyanakkor a lap szerint Gyalog Gábor neve már nem szerepel a kukaholding vezetői között, pedig tavaly június óta ő volt az igazgatóság elnöke.

A cégnél nem mentek valami jól a dolgok: tavaly decemberben derült ki, hogy az előző évinél bő kétszer nagyobb, 3,6 milliárd forintos veszteséggel zárta 2017-et a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A cég eredménytartaléka így az egy évvel korábbi -2,4 milliárd forintról -8,3 milliárdra romlott.

Pankucsi Zoltán a Deloitte Magyarország egyik igazgatója volt 2016 szeptemberétől 2018 decemberig, idén januárban pedig saját céget alapított Valóságkutató Kft. néven. Három és fél évig a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára volt, valamint tagja volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítását előkészítő munkacsoportnak is.

Mellette az igazgatóság tagja lett még Búsi Lajos is, aki a Földművelésügyi Minisztériumban volt korábban zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkár, de 1990 óta tagja a Fidesznek, parlamenti képviselő is volt. De bekerült az egykori fideszes szentendrei önkormányzati képviselő, Dukai Miklós is, aki a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára volt, de 2006-ban a Valton Security őrző-védő társaság irodavezetőjeként is dolgozott, de megfordult ügyvédjelöltként a Papcsák Ferenc ügyvédi irodájában is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt