Leváltották az állami kukaholding vezetését

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Pankucsi Zoltánt nevezte ki az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnökének február 8-tól, írja a Napi.hu a cégadatbázisban megjelent adatok alapján. Az erről szóló bejegyzések március 6-án jelentek meg. Ugyanakkor a lap szerint Gyalog Gábor neve már nem szerepel  a kukaholding vezetői között, pedig tavaly június óta ő volt az igazgatóság elnöke. 

A cégnél nem mentek valami jól a dolgok: tavaly decemberben derült ki, hogy  az előző évinél bő kétszer nagyobb, 3,6 milliárd forintos veszteséggel zárta 2017-et a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A cég eredménytartaléka így az egy évvel korábbi -2,4 milliárd forintról -8,3 milliárdra romlott.  

Pankucsi Zoltán a Deloitte Magyarország egyik igazgatója volt 2016 szeptemberétől 2018 decemberig, idén januárban pedig saját céget alapított Valóságkutató Kft. néven. Három és fél évig a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára volt, valamint tagja volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítását előkészítő munkacsoportnak is.

Mellette az igazgatóság tagja lett még Búsi Lajos is, aki a Földművelésügyi Minisztériumban volt korábban zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkár, de 1990 óta tagja a Fidesznek, parlamenti képviselő is volt. De bekerült az  egykori fideszes szentendrei önkormányzati képviselő, Dukai Miklós is, aki a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára volt, de 2006-ban a Valton Security őrző-védő társaság irodavezetőjeként is dolgozott, de megfordult ügyvédjelöltként a Papcsák Ferenc ügyvédi irodájában is.