Itt a számítógépes játék, melyben egy posztszovjet lakótelepen nem történik semmi

játék
2019 március 15., 11:18
comments 139

Este van, tél, és egy meg nem nevezett orosz város meg nem nevezett lakótelepén találod magad. Odakinn hull a hó, rád pedig semmiféle kaland vagy kihívás nem vár.

link Forrás

Ezt kínálja egy új játék, amit nyolc euróért lehet letölteni a Steamről. Az antijátékot lelkesen fogadták a kritikusok és a játékosok is, annak ellenére, hogy semmiféle misszió vagy feladat nincs benne: egy elidegenedett és magányos bolyongás az egész, ahol a havas orosz lakótelepen lehet mászkálni, fürödni egyet, sütni egy tojást vagy kivinni a szemetet. Ami a közelben bolt van, az mind zárva már, ember pedig nem jön velünk szembe.

A ШХД: ЗИМА, azaz Tél van névre keresztelt játék mögött a Calvert Journal cikke szerint a fejlesztő Alexander Ignatov mellett még Ilia Mazo költő áll, aki a közelmúltban könyvet, zenei albumot, illetve rövidfilmet is készített ugyanerről az atmoszféráról.

A fejlesztők a posztszovjet és a szomorú 3D jelzőkkel írták le a játékot, amely jól illeszkedik az utóbbi idők egyik divatos játéktrendjébe: az úgynevezett sandbox, azaz homokozó kategória alá besorolt játékok világába, melyekben nincsenek világos célok, csak egy alternatív világ, melyben szabadon lehet bóklászni. A Tél van fejlesztői állítólag már dolgoznak egy nyári verzión is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.