Itt a számítógépes játék, melyben egy posztszovjet lakótelepen nem történik semmi

Este van, tél, és egy meg nem nevezett orosz város meg nem nevezett lakótelepén találod magad. Odakinn hull a hó, rád pedig semmiféle kaland vagy kihívás nem vár. 

Ezt kínálja egy új játék, amit nyolc euróért lehet letölteni a Steamről. Az antijátékot lelkesen fogadták a kritikusok és a játékosok is, annak ellenére, hogy semmiféle misszió vagy feladat nincs benne: egy elidegenedett és magányos bolyongás az egész, ahol a havas orosz lakótelepen lehet mászkálni, fürödni egyet, sütni egy tojást vagy kivinni a szemetet. Ami a közelben bolt van, az mind zárva már, ember pedig nem jön velünk szembe. 

A ШХД: ЗИМА, azaz Tél van névre keresztelt játék mögött a Calvert Journal cikke szerint a fejlesztő Alexander Ignatov mellett még Ilia Mazo költő áll, aki a közelmúltban könyvet, zenei albumot, illetve rövidfilmet is készített ugyanerről az atmoszféráról. 

A fejlesztők a posztszovjet és a szomorú 3D jelzőkkel írták le a játékot, amely jól illeszkedik az utóbbi idők egyik divatos játéktrendjébe: az úgynevezett sandbox, azaz homokozó kategória alá besorolt játékok világába, melyekben nincsenek világos célok, csak egy alternatív világ, melyben szabadon lehet bóklászni. A Tél van fejlesztői állítólag már dolgoznak egy nyári verzión is. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.