Tordai Bence megkérdezte volna Áder Jánost és Kövér Lászlót, mit gondolnak 1848 jelszaváról

Péntek délelőtt, a parlamenti zászlófelvonás előkészületei közben ment oda a Párbeszéd politikusa Áder János köztársasági elnökhöz és Kövér László házelnökhöz, hogy megtudakolja, a két fideszes közjogi méltóság mit gondol 1848 üzenetéről.

Tordai a jelenetről készült videót a Facebook-oldalán osztotta meg. Azt látni rajta, ahogy a lépcsőn leérkezve odalép a várakozó Áderhez és Kövérhez, és megkérdezi tőlük, hogy mit gondolnak az 1848-as forradalom hármas jelszaváról, azaz a szabadságról, egyenlőségről és testvériségről. Kövér már a kérdés közben elfordul, Áder pedig elkezdi mondani, hogy 'Bocsánat' és hogy 'Most tényleg', de nem fejezi be, Kövér ekkor ugyanis megérinti a vállát, és ő is inkább hátat fordít Tordainak. Majd jól hallgatóan annyit mond maga elé, hogy „Egészen elképesztő”. Tordai ezután távozott. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.