Tordai Bence megkérdezte volna Áder Jánost és Kövér Lászlót, mit gondolnak 1848 jelszaváról

Péntek délelőtt, a parlamenti zászlófelvonás előkészületei közben ment oda a Párbeszéd politikusa Áder János köztársasági elnökhöz és Kövér László házelnökhöz, hogy megtudakolja, a két fideszes közjogi méltóság mit gondol 1848 üzenetéről.

Tordai a jelenetről készült videót a Facebook-oldalán osztotta meg. Azt látni rajta, ahogy a lépcsőn leérkezve odalép a várakozó Áderhez és Kövérhez, és megkérdezi tőlük, hogy mit gondolnak az 1848-as forradalom hármas jelszaváról, azaz a szabadságról, egyenlőségről és testvériségről. Kövér már a kérdés közben elfordul, Áder pedig elkezdi mondani, hogy 'Bocsánat' és hogy 'Most tényleg', de nem fejezi be, Kövér ekkor ugyanis megérinti a vállát, és ő is inkább hátat fordít Tordainak. Majd jól hallgatóan annyit mond maga elé, hogy „Egészen elképesztő”. Tordai ezután távozott. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.