Trump az új-zélandi mészárlás után közölte, a fehér nacionalizmus nem egy széles körben elterjedt dolog

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az Egyesült Államok elnöke pénteken újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, nem gondolja, hogy a fehér nacionalisták tevékenysége és mozgalmuk terjedése akkora nagy gond lenne, csupán egy kicsi, komoly problémákkal küzdő csoportról van szó. Mondta ezt kevesebb mint 24 órával azután, hogy a nagyon megalapozott gyanú szerint egy ausztrál férfi Új-Zélandon helyi idő szerint péntek este 49 embert mészárolt le, pusztán azért, mert muszlim vallásúak voltak (vagy annak gondolta őket). 

A tömegmészárlást Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern terrorista cselekménynek minősítette, Donald Trump pedig ki is fejezte részvétét és együttérzését az új-zélandi nép felé. Aztán megkérdezte tőle egy újságíró, hogy az  események fényében aggódik-e amiatt, hogy egyre jobban mozgolódnak a fehér nacionalisták, mire azt mondta, „Nem igazán. Szerintem ez emberek egy kis csoportja, akiknek nagyon, nagyon komoly problémáik vannak.” Ezután a tömeggyilkosságot borzasztó dolognak nevezte, és hozzátette, nem látta a feltételezett elkövető manifesztumát, melyben őt is megnevezte, mint inspirációt a fehér identitás ideológiájához. 

Minderről azután beszélt, hogy megvétózta a rendkívüli állapotot elutasító szenátusi döntést.

(Washington Post)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.