Nadal a térde miatt visszalépett, Federer döntős az Indian Wells-i tenisztornán

sport
2019 március 16., 18:05
comments 45

Rafael Nadal térdsérülés miatt visszalépett a Roger Federer elleni elődöntőtől az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna férfiversenyében.

„A mai bemelegítésen úgy éreztem, a térdem nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy egy elődöntőhöz méltó játékra legyek képes”

– közölte a torna Twitter-oldalán a spanyol sztár.

A korábbi világelső azt mondta, nehéz ezeket a dolgokat elfogadnia, mert olyan, mintha a riválisaihoz képest hátrányban lenne az egész pályafutása alatt. „Pozitívnak kell maradnom és hálásnak kell lennem azokért a dolgokért, amiket a tenisztől kaptam” – mondta a 32 éves Nadal.

Azt is bejelentette, hogy a jövő héten kezdődő miami 1000-es tornán sem vesz részt. „Hazamegyek és elkezdek készülni a salakpályás szezonra, hogy Monte-Carlóra készen álljak. Nem vagyok boldog, hogy meg kellett hoznom ezt a döntést, mert jól ment a játék” – mondta Nadal.

photo_camera Fotó: Clive Brunskill/AFP

Roger Federer így játék nélkül jutott döntőbe, ahol az osztrák Dominic Thiemmel vagy a kanadai Milos Raoniccsal találkozik majd vasárnap.

Az ötszörös Indian Wells-i bajnok Federer a 9. kaliforniai fináléjára készülhet, a tavalyi döntőben Juan Martin Del Potrótól kapott ki három szoros szettben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.