A Külügyminisztérium képtelen volt érdemben cáfolni az amerikai országjelentés lesújtó megállapításait

politika
2019 március 18., 05:46

Lesújtó megállapításokat tett az amerikai külügy Magyarországgal foglalkozó országjelentése, amiről ezt a részletes cikket írtuk.

A magyar Külügyminisztérium azóta több megállapításra is reagált. Az amerikaiak megemlítették például, hogy a Fidesz egyértelműen előnyben volt a választási kampányban, hiszen a kormány közpénzből fizetett “tájékoztatási kampánya” megkülönböztethetetlen volt a párt üzeneteitől. A magyar külügy reakciója erre:

"a kormány joga és kötelessége, hogy tájékoztasson az illegális bevándorlás veszélyeiről."

Az amerikaiak a magyar gazdaságot átszövő korrupciót is felemlegették, megjegyezve, hogy egyes gazdasági szereplőket a kormány előnyben részesít.

A válasz:

"A magyar gazdaság növekedése az uniós átlag több, mint kétszerese, ez cáfolja leghitelesebben a korrupciós vádakat."

Minderről az RTL Klub Híradója számolt be:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.