A választásokra készülve a dél-afrikai elnök az emberek között vonatozott volna munkába reggel, háromórás késésbe futott bele

Májusban lesznek választások Dél-Afrikában, és alighanem erre készülve Cyril Ramaphosa államfő úgy döntött, hasonlóan emberek sokaságához, vonattal megy munkába. 

Az út azonban váratlanul rosszul sült el: a 45 perces utazás ugyanis több mint négy órán át tartott. Ramaphosa elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet a célba érkezése után, és megfenyegette az állami vasútvonal elnökét, hogy cselekedjen, különben repülni fog a helyéről. 

A BBC dél-afrikai tudósítója arról is írt, hogy a vonatok kiszámíthatatlan közlekedése több millió helyi életét teszi pokollá, van, aki már a munkáját is elveszítette a rendszeresen késő vonatok miatt, és olyan is előfordult már, hogy elégedetlen utasok felgyújtottak egy vesztegelő szerelvényt. 

A mostani késésre azért került sor, mert az elnököt szállító vonat előtt haladó vonat elakadt, miután a mozdonyvezetőt megdobták egy kővel. Az elnök is kitért arra, hogy a vasúti infrastruktúrát rendszeresen támadják meg bűnözők. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.