A választásokra készülve a dél-afrikai elnök az emberek között vonatozott volna munkába reggel, háromórás késésbe futott bele

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Májusban lesznek választások Dél-Afrikában, és alighanem erre készülve Cyril Ramaphosa államfő úgy döntött, hasonlóan emberek sokaságához, vonattal megy munkába. 

Az út azonban váratlanul rosszul sült el: a 45 perces utazás ugyanis több mint négy órán át tartott. Ramaphosa elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet a célba érkezése után, és megfenyegette az állami vasútvonal elnökét, hogy cselekedjen, különben repülni fog a helyéről. 

A BBC dél-afrikai tudósítója arról is írt, hogy a vonatok kiszámíthatatlan közlekedése több millió helyi életét teszi pokollá, van, aki már a munkáját is elveszítette a rendszeresen késő vonatok miatt, és olyan is előfordult már, hogy elégedetlen utasok felgyújtottak egy vesztegelő szerelvényt. 

A mostani késésre azért került sor, mert az elnököt szállító vonat előtt haladó vonat elakadt, miután a mozdonyvezetőt megdobták egy kővel. Az elnök is kitért arra, hogy a vasúti infrastruktúrát rendszeresen támadják meg bűnözők. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.