Breaking: elkészült a felcsúti mesterséges sziget

2019 március 18., hétfő 15:46
307

Már kész is Felcsút mesterséges szigete, számolt be az RTL Klub Híradója hétfő délután. Szombaton írtunk arról, hogy a település vezetése a hétfő esti lakossági fórumon mutatja be a helyieknek az "új turisztikai vonzerőt." A felcsúti kisvasút állomása melletti

„a tározóban egy kis mesterséges sziget is épül, melyet híd köt majd össze a 811. sz. főút melletti parkolóval, illetve ott felépítendő étteremmel, sportpályával,”

olvasható a meghívóban. 

Az RTL Klub hozzáteszi: vonzerőre szükség van, az uniós támogatásból épült kisvasút jelenleg mintegy évi 8 millió forintos veszteséggel üzemel. Mészáros László polgármester még lakossági fórum előtt kijelentette:

a felcsútiak örülnek a tónak. 

Elárulta: a tó és a sziget mintegy kétszázmilliós kivitelezési költségét uniós támogatásból állták. Hogy a híd, a sportpálya és az étterem milyen pénzből és mikorra készül el, még nem tudni. 

Update: a hvg.hu videója szerint Mészáros polgármester a sajtó kérdésére előbb azt válaszolja, hogy 

magyar költségvetési forrásból fizették a tó, és benne a sziget kiépítését, majd a lakossági fórumon már uniós pályázati pénzről beszél. Utóbbi amúgy az igaz. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt