Dulakodás a parlamentben: megvette a látogatójegyet, aztán a kupolateremben magányos tüntetésbe kezdett egy férfi

POLITIKA
2019 március 18., 11:00
comments 348

Hiába tartottak annyi balos tüntetést az elmúlt pár hónapban a Kossuth téren, a Parlamentbe a 444 tudomása szerint pár héttel ezelőtt végül egyedül egy nagytőke- és kapitalizmuspárti tüntetőnek, Ecsényi Áronnak sikerült bejutnia, majd felolvasnia a téziseit a Ház kellős közepén. A bejutás trükkje mélyen kapitalista volt: hősünk és társai megvették a belépőjegyet.

Az aktivisták  egy látogatócsoporthoz csatlakozva kezdetben egyszerű turistának álcázzák magukat:

Majd a kupolaterembe érve vadul ugrálni kezd a kép, a kamerát kezelő, így a videón nem látható aktivistával ugyanis dulakodni kezdenek az őrök:

Mindezt azért, mert rögzíteni próbálja Ecsényi magányos tiltakozó akcióját:

A férfi a szerinte feleslegesen elköltött költségvetési tíz- és százmilliárdokról kezd beszélni, a kezében egy, az adózást elítélő, a biztosításokat éltető A4-es papírt tartva.

Az aktivisták azonban még percekig kitartottak, mert az őrük nem léptek fel ennél keményebben. A fő fegyverük a videó tanúsága szerint a sűrű uramozás volt. Időegység alatt ennyi uram csak a klasszikus amerikai háborús filmekben hangzott el.

A parlamenti őrség a felvételt nem tudta megszerezni, de Ecsényit és társait végül kivezették a Házból és közölték velük, hogy valószínűleg kitiltást kapnak.

Íme az akcióról készült videó:

link Forrás

Ez azonban nem egyszerű állampolgári véleménynyilvánítás volt. Ecsényi később elmesélte a 444-nek, hogy tényleg libertárius, de annyira, hogy ilyen párt alapítására készül. Aminek a neve mindenképpen remek, ráadásul tartalmazza a programjuk lényegét is:

Levesbe az Adók 75%-val Párt

A Levesbe nemcsak eltörölné az összes létező adónemet az áfa kivételével, de magánkézbe adná az egészségügyet és liberalizálná a közoktatást is.

Ecsényi, aki alapított már netes céget is, jelenleg egy szlovákiai iskolában tanít logikát.

Akit mélyebben érdekelne a Levesbe, itt tudhat meg róluk többet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.