Egyértelmű hasonlóságot mutatnak az etióp és indonéz Boeing-balesetek

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az etióp balesetben érintett gép feketedoboza által rögzített adatok hasonlóságot mutatnak a korábbi indonéz tragédia körülményeivel, írja a Reuters egy, a párizsi vizsgálatokat ismerő informátorra hivatkozva. Állítólag egyértelműen hasonlóak a repülési szögadatok, ami azt a feltételezést erősíti, hogy a Boeing 737 MAX gépek robotpilótájának szoftvere hibás: tévesen értékelt átesést, és kezdett süllyedni mindkét esetben. 

Fotó: STEPHEN BRASHEAR/AFP

Az amerikai közlekedési tárca vizsgálatot rendelt el a szövetségi légügyi hatóságnál a Boeing kifogásolt típusainak engedélyezése ügyében vasárnap. A The Wall Street Journal értesülései szerint vizsgálják, hogy megfelelőek voltak e a gépek biztonsági rendszerei, és megalapozottan adták-e ki rájuk a repülési engedélyeket. A hatóság korábban közölte: a 737 MAX típusú repülőgépek a szokásos eljárás után kapták meg a működési engedélyt. Ez a szokásos eljárás magában foglalta a repülőgép műszaki vizsgálatát, a földön és levegőben végrehajtott teszteket, a karbantartási követelmények ellenőrzését és a többi polgári repülési hatóság együttműködését is. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.