Egyértelmű hasonlóságot mutatnak az etióp és indonéz Boeing-balesetek

Az etióp balesetben érintett gép feketedoboza által rögzített adatok hasonlóságot mutatnak a korábbi indonéz tragédia körülményeivel, írja a Reuters egy, a párizsi vizsgálatokat ismerő informátorra hivatkozva. Állítólag egyértelműen hasonlóak a repülési szögadatok, ami azt a feltételezést erősíti, hogy a Boeing 737 MAX gépek robotpilótájának szoftvere hibás: tévesen értékelt átesést, és kezdett süllyedni mindkét esetben. 

Fotó: STEPHEN BRASHEAR/AFP

Az amerikai közlekedési tárca vizsgálatot rendelt el a szövetségi légügyi hatóságnál a Boeing kifogásolt típusainak engedélyezése ügyében vasárnap. A The Wall Street Journal értesülései szerint vizsgálják, hogy megfelelőek voltak e a gépek biztonsági rendszerei, és megalapozottan adták-e ki rájuk a repülési engedélyeket. A hatóság korábban közölte: a 737 MAX típusú repülőgépek a szokásos eljárás után kapták meg a működési engedélyt. Ez a szokásos eljárás magában foglalta a repülőgép műszaki vizsgálatát, a földön és levegőben végrehajtott teszteket, a karbantartási követelmények ellenőrzését és a többi polgári repülési hatóság együttműködését is. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.