Fővárosi taxisok 10-15 százaléka hiéna

Budapest
2019 március 18., 14:57

A hatóságok folyamatosan végeznek ellenőrzéseket, de azok nem elég célirányosak, panaszkodott az Országos Taxis Szövetség elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Metál Zoltán szerint

"a piac 10-15 százaléka tudható be taxis hiénának, ebbe a csoportba pedig azok tartoznak, akiknek nincs semmiféle engedélyük a személyszállításra, illetve azokat is ide sorolják, akik a szabályokat nem tartják be, és a díjak többszörösét alkalmazzák a szállítások során."

Hozzátette: a jellemzően a turisták kedvelt célpontjainál tűnnek fel a feketén dolgozók: például a belvárosi múzeumok környékén, a Parlamentnél és a bulinegyedben is. Metál szerint mára már nem jellemző, hogy éttermek, szállodák dolgoznának össze hiénákkal, "a legalitás és a szolgáltatóipar fehérítése jellemzi már a piacot." (Híradó.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.