Három áldozata van az utrechti merényletnek

külföld
2019 március 18., 13:17

A Guardian beszámolója szerint a rendőrség számos épületet átvizsgált hétfő délután a holland Utrechtben, miután egy villamoson egy merénylő tüzet nyitott az utasokra. Az eddigi információk szerint a támadásnak három halálos áldozata van, a rendőrség lehetséges terrortámadásként kezeli az ügyet, és egy török származású férfit gyanúsítanak a támadás elkövetésével.

A férfi még mindig menekül, komoly hajtóvadászat indult utána. 

A három áldozat hírét a polgármester, Jan van Zanen jelentette be, ahogy azt is, hogy kilencen megsérültek. 

A gyanúsított a 37 éves Gökmen Tanis, akiről kiadtak egy térfigyelő kamera által készített felvételt is. A rendőrség figyelmeztetést adott ki, hogy senki ne próbáljon meg fellépni vele szemben, ha látja, hanem értesítse a rendőrséget. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.