"Hogy a források ne eredmény nélkül tűnjenek el," indokolja a kormány az MTA kutatóhálózatának átszervezését

"Teljesítményalapú finanszírozásra kell áttérni azért, hogy a magyar kutatásra fordított források ne eredmény nélkül tűnjenek el," indokolta az MTA kutatóhálózatának kiszervezését Cseresnyés Péter államtitkár a jobbikos Brenner Koloman képviselő kérdésére válaszolva. Az innovációs minisztérium államtitkára szerint a cél az, hogy a pénzek 

"olyan kutatási eredményekben, szabadalmakban, találmányokban hasznosuljanak, amelyek a magyar társadalmat, a gazdaságot, és vállalkozókat is szolgálják."

Cseresnyés Péter természetesen kifejezte sajnálkozását, hogy az MTA bedarálása az európai választás kampánytémája lett, és hogy szerinte az ellenzéki pártoknak fontosabb a hangulatkeltés, mint a szakmai párbeszéd.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.