"Hogy a források ne eredmény nélkül tűnjenek el," indokolja a kormány az MTA kutatóhálózatának átszervezését

POLITIKA
2019 március 18., 15:47

"Teljesítményalapú finanszírozásra kell áttérni azért, hogy a magyar kutatásra fordított források ne eredmény nélkül tűnjenek el," indokolta az MTA kutatóhálózatának kiszervezését Cseresnyés Péter államtitkár a jobbikos Brenner Koloman képviselő kérdésére válaszolva. Az innovációs minisztérium államtitkára szerint a cél az, hogy a pénzek

"olyan kutatási eredményekben, szabadalmakban, találmányokban hasznosuljanak, amelyek a magyar társadalmat, a gazdaságot, és vállalkozókat is szolgálják."

Cseresnyés Péter természetesen kifejezte sajnálkozását, hogy az MTA bedarálása az európai választás kampánytémája lett, és hogy szerinte az ellenzéki pártoknak fontosabb a hangulatkeltés, mint a szakmai párbeszéd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.