Ismét a strasbourgi bíróságnak kellett közbelépnie: egy afgán családnak nem adtak enni a tranzitzónában

Facebook-oldalán számolt be arról a Magyar Helsinki Bizottság, hogy ismét, augusztus óta már nyolcadszor, kellett közbelépnie a strasbourgi bíróságnak, mert a magyar hatóságok nem adtak enni a tranzitzónában várakozóknak. 

"Most egy ötfős afgán család vált áldozatává a magyar állam cinizmusának és kegyetlenségének. Egy anyától és nagykorú fiától tagadták meg az ételt két és fél napon át. Így csak azt ehették, amit a három kisebb gyerek meghagyott nekik,"

írják. A miután a Helsinki a strasbourgi bírósághoz fordult, az pedig felszólította a hazai hatóságokat: március 15-én végre ismét együtt vacsorázhatott a család.

A tompai tranzitzónaFotó: Kisbenedek Attila/AFP

A jogvédő szervezet megjegyzi: már augusztusban figyelmezettek arra, hogy a hatályos rendelet szerint a hatóságoknak módjukban áll éheztetni a rábízott embereket. Eddig legalább 14 esetben tettek így. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.