Az orbánista gazdaságpolitika fiatal csillaga is Mészáros Lőrinccel utazott Moszkvába egy magángépen

POLITIKA
2019 március 19., 19:46
comments 151

Hétfőn délután felszállt a ferihegyi reptérről a magánrepülő, amivel korábban már Orbán Viktor is utazott a Mol Vidi külföldi meccseire. A 17 milliárdot érő Bombardier ezúttal Moszkvába ment, a fedélzetén pedig Mészáros Lőrinc mellett ott volt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének egyik fiatal vállalkozója, az állítólag Tiborcz István köreihez tartozó Hamar Gábor is (aki nem összekeverendő Tiborcz bizalmasával és üzlettársával, Hamar Endrével). A 24.hu fotóriportere le is kapta Hamart és Mészárost, mikor a gép kedden visszatért Moszkvából.

Hogy Hamar és Mészáros miért volt Moszkvában, azt a 24.hu-nek viszont nem sikerült megtudnia.

A lap összeszedte, mit érdemes tudni Hamar Gáborról. Az anyja, Hamar Attila Albertné a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány gazdasági igazgatója, és ő vezeti a Pro-kvóta Kft.-t is, így Hamarné tekinthető a Mészáros Lőrinc körül zajló sportügyletek egyik kulcsfigurájának. Sőt, Hamarné tájékoztatta az Európai Parlament delegációját a felcsúti kisvasút pénzügyeiről is.

Hamar Gábor egyike azoknak, akik magánszemélyként szerepelnek a Felcsút támogatói falán, de a Magyar Tenisz Szövetség körül is legyeskedik, ő az egyik nagybefektetője például a Budai Teniszcentrumnak is.

Hamar korábban több üzletágban is próbálkozott a szeszipartól az informatikán keresztül az ingatlanbizniszig, de több céget, amihez köze volt, azóta felszámoltak. Működik viszont a Hrone Szolgáltató és Tanácsadó Kft., amelyben 2014-ig volt érdekelt, a családi céget most édesanyja, testvére Ildikó, és Kiss Judit viszi. Utóbbi a több száz milliárd forint forgalmú Spar Magyarország ügyvezetője volt 2012-ig.

Most is részes viszont Hamar az egykori kalapácsvetővel, Gécsek Tiborral közös vállalkozásban, az információ-technológiai szaktanácsadással foglalkozó G-SIS Integrations Informatikai Zrt.-ben. Gécsek egyébként a Budai Teniszcentrum beruházásban is érdekelt Hamarral együtt. A G-SIS-ből 2017-ben 26 milliót vett ki a két tulajdonos.

Hamar a Moloney Hungary Kft. nevű székesfehérvári ingatlanos cégben, Gécsekné Osztovits Borbálával osztozik, de egy másik fehérvári ingatlanos cégben, a For-Log Project Kft.-ben is tulajdonos. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.