Egy CDU-s politikus szerint minden jel arra mutat, hogy a Fidesz szakítani akar a Néppárttal

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

„Minden Budapest felől érkező jel arra mutat, hogy a kilépésre készülnek” - mondta a Fideszről Andreas Nick, a CDU Magyarországért felelős politikusa a Reutersnek kedden. „Olyan, mintha könyörögnének a kirúgásért” - folytatta Nick.

A német politikus mesélt egy érdekes találkozóról is egy meg nem nevezett fideszes politikussal, aki, miután Nick támogatásáról biztosította a Budapestről Bécsbe űzött CEU-t, azt kérdezte tőle, vajon őt is Soros György fizeti-e. „Ajtót mutattam neki” - mesélte a Reuters tudósítójának. 

Kedden a Financial Times vezércikkben kérte az Európai Néppártot, hogy zárják ki a Fideszt. A párt esetleges felfüggesztéséről vagy kizárásáról szerdán döntenek, az ülésre Brüsszelbe utazik Orbán Viktor, hogy személyesen szólaljon fel a Fidesz védelmében. 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.