Egy CDU-s politikus szerint minden jel arra mutat, hogy a Fidesz szakítani akar a Néppárttal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Minden Budapest felől érkező jel arra mutat, hogy a kilépésre készülnek” - mondta a Fideszről Andreas Nick, a CDU Magyarországért felelős politikusa a Reutersnek kedden. „Olyan, mintha könyörögnének a kirúgásért” - folytatta Nick.

A német politikus mesélt egy érdekes találkozóról is egy meg nem nevezett fideszes politikussal, aki, miután Nick támogatásáról biztosította a Budapestről Bécsbe űzött CEU-t, azt kérdezte tőle, vajon őt is Soros György fizeti-e. „Ajtót mutattam neki” - mesélte a Reuters tudósítójának. 

Kedden a Financial Times vezércikkben kérte az Európai Néppártot, hogy zárják ki a Fideszt. A párt esetleges felfüggesztéséről vagy kizárásáról szerdán döntenek, az ülésre Brüsszelbe utazik Orbán Viktor, hogy személyesen szólaljon fel a Fidesz védelmében. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.