A Financial Times vezércikkben kéri: Manfred Weber álljon ki a demokrácia mellett, zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból!

Az Európai Néppárt (EPP) szerdán dönt arról, hogy kizárja-e a Fideszt. A Financial Times ezért vezércikkben írt arról, hogy Manfred Webernek ki kell állnia a demokrácia mellett, és az EPP-nek ki kell zárnia a Fideszt, ugyanis nincs ott helye a Magyarországon a fékek és ellensúlyok rendszerét lebontó, az EU ellen kampányoló pártnak.

Fotó: Ludovic Marin/AFP

A lap szerint „az EPP vezetése túl sokáig ragaszkodott ahhoz a tévedéséhez, hogy Orbán úr akcióit moderálhatják azzal, hogy a párton belül tartják”. A Financial Times szerint ennek épp az ellenkezője az igaz: az EPP-re hivatkozva Orbánnak könnyebb dolga volt a szabadságjogokat elvenni.

A lap szerint ha Martin Weber megpróbálja bent tartani a Fideszt, vagy csak egy felfüggesztést javasol, akkor új budapesti visszaélések túszává válhat, neki viszont vezetői képességeket és a demokratikus értékek iránti elkötelezettséget kell mutatnia, mert ezek az Európai Bizottság elnöki szerepének alapvető szükségletei. (FT)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.