40 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től a Valtonos Bessenyei médiacége

A tavalyi utolsó és az idei első hónapok döntéseivel frissítette a Szerencsejáték Zrt. a megítélt támogatásokat listázó oldalát. 2019 januárjában három olyan cég is felkerült a listára, amit korábban nem támogattak.

Januárban 8 millió forint+áfa támogatást ítéltek meg a Férfiak Klubja Kft.-nek, 10+áfát a Hazai Termék Kft.-nek. A legnagyobb nyertes viszont a Netrise Hungary lett, ez 40 millió forintot, plusz az áfát kapta.

A Netrise Hungary Bessenyei István, a kormány és a Fidesz rendezvényeit rendszeresen biztosító Valton-Sec kisebbségi tulajdonosának médiavállalkozása. Bessenyei korábban Sarka Kata és Rogán Cecília üzlettársa is volt a Nakama&Partnersben, és egy ideje Sarkával él - Sarka egy futóversenyen Bessenyeiné néven regisztrálta magát.

Az Opten adatai szerint a Netrise Hungary 2017-ben 213 millió volt az éves árbevétele, vagyis a támogatás összege ennek csaknem 19 százaléka - majdnem ugyanannyi, mint a cég teljes 2013-as évi árbevétele volt. (Via Mfor)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.