40 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től a Valtonos Bessenyei médiacége

2019 március 20., szerda 6:04
62

A tavalyi utolsó és az idei első hónapok döntéseivel frissítette a Szerencsejáték Zrt. a megítélt támogatásokat listázó oldalát. 2019 januárjában három olyan cég is felkerült a listára, amit korábban nem támogattak.

Januárban 8 millió forint+áfa támogatást ítéltek meg a Férfiak Klubja Kft.-nek, 10+áfát a Hazai Termék Kft.-nek. A legnagyobb nyertes viszont a Netrise Hungary lett, ez 40 millió forintot, plusz az áfát kapta.

A Netrise Hungary Bessenyei István, a kormány és a Fidesz rendezvényeit rendszeresen biztosító Valton-Sec kisebbségi tulajdonosának médiavállalkozása. Bessenyei korábban Sarka Kata és Rogán Cecília üzlettársa is volt a Nakama&Partnersben, és egy ideje Sarkával él - Sarka egy futóversenyen Bessenyeiné néven regisztrálta magát.

Az Opten adatai szerint a Netrise Hungary 2017-ben 213 millió volt az éves árbevétele, vagyis a támogatás összege ennek csaknem 19 százaléka - majdnem ugyanannyi, mint a cég teljes 2013-as évi árbevétele volt. (Via Mfor)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt