A kormányközeli beszélő fejek alaposan előkészítették a szakítást a Néppárttal

politika
2019 március 20., 07:46

Én ugyan kiskamasz voltam csak, amikor megdőlt Magyarországon a kommunizmus, de azért még ragadt rám valami a sorok között olvasás egykor általános gyakorlatából. De a Magyar Nemzet mai vezetőjének mondandóját nem is feltétlenül kell a sorok közt keresni, elég ideidézni belőle, hogy miket beszélnek a kormányhoz nagyon-nagyon közeli beszélő fejek.

Kiszely Zoltán, akit a Nemzet "politológusként" jellemez, például azt, hogya Néppárton kívül is van élet. Ifj. Lomniczi Zoltán, aki az "alkotmányjogász" eposzi jelzőt kapta a laptól, vele szemben úgy véli, hogya Fidesz kényelmes helyzetben van,hiszen egy esetleges néppárti búcsú után is megtalálhatja a módját, hogy "a valódi keresztény, jobboldali és bevándorlásellenes politikájának érvényt tudjon szerezni".

Ez talán még jobban is menne a Néppárton kívül, amely Boros Bánk Levente - vélt hivatása nem derül ki a lapból - szerint amúgy is "egy liberális társaság", mert abban, és ezt már maga a lap újságírója állítja, "a jelek szerint Soros György befolyása jelentősen megnőtt az utóbbi időben".

A cikkben még megemlítik Balog Zoltán keddi nyilatkozatát arról, hogy még soha nem állt ilyen közel a szakításhoz a Fidesz az EPP-vel. A cikk további részében bővítve újratermelik a Soros György és a Néppárt vélt szoros kapcsolatáról szóló állításokat.

A Néppárt ma, 2019. március 20-án dönthet a Fidesz maradásáról, kizárásáról vagy felfüggesztéséről. A Fidesz kizárását tucatnyi tagpárt kezdeményezte. Ezután Manfred Weber, a Néppárt EP-választási csúcsjelöltje három követelményt fogalmazott meg, melyek teljesülése a Fidesz maradásának feltétele:

  • Orbán kérjen bocsánatot azoktól a néppártiaktól, akiket megsértett - ezt a miniszterelnök megtette;
  • biztosítsák a CEU magyarországi működését;
  • állítsák le a Juncker és Soros arcképével futó EU-ellenes kampányt - ez részben megtörtént, az arcképek lekerültek, arckép nélküli plakátokat viszont még a héten is bőszen akasztgattak ki a falvakban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.