Alföldi: Mi fog történni, ha háromszáz ember előtt elmondom, hogy nem értek egyet a kormánnyal? Semmi!!4

KULTÚRA
2019 március 20., 10:35
comments 159

"Van bennem némi kárörvendés, hogy igazán nem ugyanazt a terepet és szerepet tölti be most a Nemzeti Színház, mint amikor mi dolgoztunk ott," mondta az intézményt korábban vezető Alföldi Róbert a FixTV-ben kedd este. 

"Pedig most aztán van minden: pénz, paripa, posztó, fegyver, néző meg annál kevesebb,"

tette hozzá. 

Arról, hogy sokan kritizálták amiatt, hogy rendezései túl direkten politizálnak, kijelentette: olyan irányba mennek a dolgok, hogy muszáj élesen fogalmazni, 

"amit a magyar színházi szakma nem nagyon szeret, mert finnyáskodik."

Szerinte a hazai közeggel szemben például a német, a román vagy a lengyel színház is nyíltabban fogalmaz.

"Ha nem félnék kimondani a mondatot, akkor kimondanám. (..) Nem használom a gyávaságot. Néminemű óvatosság ez a magyar színházi szakma részéről, hogy azt mondja az ilyen típusú színházra, hogy nincs erre szükség,"

mondta.   

link Forrás

Korábbi zalaegerszegi, és pécsi letiltásáról Alföldi kijelentette: azok nem róla, hanem azokról szólt, akik "elképzelik, hogy hogyan és miként kell úgy viselkedniük és dolgozniuk, hogy őket megdicsérjék odafönt. Vagy odalent."

"Hát, mi vizet zavar az, hogy háromszáz ember előtt elmondom, hogy nem értek egyet a kormánnyal? Mi fog történni? Semmi!!4"

Szerinte hülyeség a részükről a letiltás, hiszen minden egyes alkalommal országos ügy lett belőle. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.