Betiltanák az e-cigit San Franciscóban

2019 március 20., szerda 15:06
130

Egy most benyújtott javaslat szerint San Franciscóban betiltanák az elektromos cigaretták forgalmazását, amíg alaposabban nem vizsgálták ki az egészségügyi hatásukat. Ez lehet az első ilyen jellegű törvény az Egyesült Államokban. Egy másik javaslat pedig megtiltaná, hogy a város tulajdonában lévő ingatlanokban dohánytermékeket gyártsanak vagy áruljanak. Az egyik e-cigit gyártó cég pont egy ilyen épületet bérel a városban.

Sokan vádolják azzal a gyártókat, hogy az ízesített filterekkel kifejezetten a fiatalokat célozzák meg. Az Amerikai betegségmegelőzési Központ felmérése között a havonta legalább egyszer dohányzó tizenévesek száma 2017 és 2018 között 36 százalékkal emelkedett.

Nemrég a Kansasi Egyetem Whichitai Orvosi Iskolájának kutatója arra jutott, hogy az e-cigarettát fogyasztóknak 56 százalékkal nagyobb az esélyük a szívinfarktusra, és 30 százalékkal a sztrókra a nemdohányzókhoz képest. Ugyanígy gyakoribb a körükben a koszorúérbetegség és a trombózis is. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt