Betiltanák az e-cigit San Franciscóban

Egészségügy
2019 március 20., 15:06
comments 124

Egy most benyújtott javaslat szerint San Franciscóban betiltanák az elektromos cigaretták forgalmazását, amíg alaposabban nem vizsgálták ki az egészségügyi hatásukat. Ez lehet az első ilyen jellegű törvény az Egyesült Államokban. Egy másik javaslat pedig megtiltaná, hogy a város tulajdonában lévő ingatlanokban dohánytermékeket gyártsanak vagy áruljanak. Az egyik e-cigit gyártó cég pont egy ilyen épületet bérel a városban.

Sokan vádolják azzal a gyártókat, hogy az ízesített filterekkel kifejezetten a fiatalokat célozzák meg. Az Amerikai betegségmegelőzési Központ felmérése között a havonta legalább egyszer dohányzó tizenévesek száma 2017 és 2018 között 36 százalékkal emelkedett.

Nemrég a Kansasi Egyetem Whichitai Orvosi Iskolájának kutatója arra jutott, hogy az e-cigarettát fogyasztóknak 56 százalékkal nagyobb az esélyük a szívinfarktusra, és 30 százalékkal a sztrókra a nemdohányzókhoz képest. Ugyanígy gyakoribb a körükben a koszorúérbetegség és a trombózis is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.