Betiltanák az e-cigit San Franciscóban

Egy most benyújtott javaslat szerint San Franciscóban betiltanák az elektromos cigaretták forgalmazását, amíg alaposabban nem vizsgálták ki az egészségügyi hatásukat. Ez lehet az első ilyen jellegű törvény az Egyesült Államokban. Egy másik javaslat pedig megtiltaná, hogy a város tulajdonában lévő ingatlanokban dohánytermékeket gyártsanak vagy áruljanak. Az egyik e-cigit gyártó cég pont egy ilyen épületet bérel a városban. 

Sokan vádolják azzal a gyártókat, hogy az ízesített filterekkel kifejezetten a fiatalokat célozzák meg. Az Amerikai betegségmegelőzési Központ felmérése között a havonta legalább egyszer dohányzó tizenévesek száma 2017 és 2018 között 36 százalékkal emelkedett.  

Nemrég a  Kansasi Egyetem Whichitai Orvosi Iskolájának kutatója arra jutott, hogy az e-cigarettát fogyasztóknak 56 százalékkal nagyobb az esélyük a szívinfarktusra, és 30 százalékkal a sztrókra a nemdohányzókhoz képest. Ugyanígy gyakoribb a körükben a koszorúérbetegség és a trombózis is. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.