Bevitték a Szimpla két dolgozóját, akik felfújták a földre, hogy kamudrogot áruló dílerek zaklatják a Kazinczy utcában sétálókat

bűnügy
2019 március 20., 19:43
comments 237

„Ma ismét megjelent néhány felirat az utcában dél körül, ami a kamu drogkereskedésre és a turisták lehúzására, átverésére hívja fel a figyelmet. A rendőrök hamar kiszálltak, és Danit, valamint Bencét, akiket a Kazinczyban jól ismernek sokan, vádolják ezeknek felfújásával, és be is vitték őket a kapitányságra”olvasható a Kazinczy utca Facebook-oldalon.

Ilyen feliratokat fújtak fel a Kazinczy utcában.
photo_camera Ilyen feliratokat fújtak fel a Kazinczy utcában. Fotó: Szimpla

A Szimpla két munkatársáról van szó, a klub szerint azért is fújták fel a feliratot, mert este az utca tele van kamu dílerekkel, akik zaklatják a járókelőket, a rendőrség mégsem lép fel velük szemben kellőképpen. A feliratokat tavaly ősszel fújták fel először. Ebben a rejtett kamerás videóban mutattuk be, hogyan dolgoznak arrafelé a dílerek:

link Forrás

A rendőrség este a honlapján közölte: több mint 50 helyen rongálta meg festékszóróval a járdát Erzsébetvárosban két férfi szerdán, az elkövetőket elfogták.

A BRFK közleménye szerint az erzsébetvárosi térfigyelő központba 11:10-kor érkezett bejelentés, hogy két férfi festékszóró flakonnal a VII. kerületi Kazinczy utcában több helyen is angol nyelvű feliratokat fújt a járdára. A rendőrök a két férfit tetten érték, elfogták, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, és kezdeményezték a bíróság elé állításukat. Rongálás miatt indítottak eljárást ellenük. A két férfi szabadlábon védekezik.

A feliratokkal okozott kár értéke csaknem 500 ezer forint – írja a rendőrség, egy büdös szót sem vesztegetve arra, hogy a város központjában lévő, turistáktól hemzsegő utcán szabadon garázdálkodhatnak a dílerek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.