Bevitték a Szimpla két dolgozóját, akik felfújták a földre, hogy kamudrogot áruló dílerek zaklatják a Kazinczy utcában sétálókat

2019 március 20., szerda 19:43
240

„Ma ismét megjelent néhány felirat az utcában dél körül, ami a kamu drogkereskedésre és a turisták lehúzására, átverésére hívja fel a figyelmet. A rendőrök hamar kiszálltak, és Danit, valamint Bencét, akiket a Kazinczyban jól ismernek sokan, vádolják ezeknek felfújásával, és be is vitték őket a kapitányságra”olvasható a Kazinczy utca Facebook-oldalon.

Ilyen feliratokat fújtak fel a Kazinczy utcában. Fotó: Szimpla

A Szimpla két munkatársáról van szó, a klub szerint azért is fújták fel a feliratot, mert este az utca tele van kamu dílerekkel, akik zaklatják a járókelőket, a rendőrség mégsem lép fel velük szemben kellőképpen. A feliratokat tavaly ősszel fújták fel először. Ebben a rejtett kamerás videóban mutattuk be, hogyan dolgoznak arrafelé a dílerek:

A rendőrség este a honlapján közölte: több mint 50 helyen rongálta meg festékszóróval a járdát Erzsébetvárosban két férfi szerdán, az elkövetőket elfogták.

A BRFK közleménye szerint az erzsébetvárosi térfigyelő központba 11:10-kor érkezett bejelentés, hogy két férfi festékszóró flakonnal a VII. kerületi Kazinczy utcában több helyen is angol nyelvű feliratokat fújt a járdára. A rendőrök a két férfit tetten érték, elfogták, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, és kezdeményezték a bíróság elé állításukat. Rongálás miatt indítottak eljárást ellenük. A két férfi szabadlábon védekezik.

A feliratokkal okozott kár értéke csaknem 500 ezer forint – írja a rendőrség, egy büdös szót sem vesztegetve arra, hogy a város központjában lévő, turistáktól hemzsegő utcán szabadon garázdálkodhatnak a dílerek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt