Orbán fake news-nak nevezte a Fidesz ellen felhozott vádakat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több órás csúszás alakult ki, miután elhúzódott az európai néppárti ülés, amin a Fidesz felfüggesztéséről döntenek.

Orbán Viktor nem nyilatkozott az ülés előtt. Gulyás Gergely, Novák Katalin, Balog Zoltán, Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár és Rahói Zsuzsanna, Miniszterelnöki Kabinetiroda tanácsadója kísérte el. Rogán Antal ezúttal nincs ott mellette. Frissítés: Tévedtem, Rogán Antal is ott van.

A finn néppárti Aura Salla is ott van az ülésen, ő azt írta a Twitterre, hogy Orbán a közgyűlésen fake news-nak nevezte az ellenük felhozott vádakat, és azt mondta magukról, hogy konzervatívok, és csak azokkal a pártokkal van vitájuk, akik kizárnák őket az EPP-ből.

„A miniszterelnök felszólalt az ülésen, álhíreknek minősítette a Fideszt érintő vádakat” – írta ki Németh Szilárd is a Facebookra.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.