Orbán fake news-nak nevezte a Fidesz ellen felhozott vádakat

Több órás csúszás alakult ki, miután elhúzódott az európai néppárti ülés, amin a Fidesz felfüggesztéséről döntenek.

Orbán Viktor nem nyilatkozott az ülés előtt. Gulyás Gergely, Novák Katalin, Balog Zoltán, Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár és Rahói Zsuzsanna, Miniszterelnöki Kabinetiroda tanácsadója kísérte el. Rogán Antal ezúttal nincs ott mellette. Frissítés: Tévedtem, Rogán Antal is ott van.

A finn néppárti Aura Salla is ott van az ülésen, ő azt írta a Twitterre, hogy Orbán a közgyűlésen fake news-nak nevezte az ellenük felhozott vádakat, és azt mondta magukról, hogy konzervatívok, és csak azokkal a pártokkal van vitájuk, akik kizárnák őket az EPP-ből.

„A miniszterelnök felszólalt az ülésen, álhíreknek minősítette a Fideszt érintő vádakat” – írta ki Németh Szilárd is a Facebookra.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.