A Mészáros család verseny nélkül, állami pénzből tervez új iskolát Felcsúton

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az mfor.hu írta meg, hogy egy friss közbeszerzési hirdetményből kiderült:  eredménytelenül zárult a Felcsút-Iskola tervezésre kiírt közbeszerzési eljárás.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) augusztus 17-én indított hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárást, ami szeptember 12-ig tartott. Az NSK azért ezt az eljárástípust alkalmazta, mert

„a szerződés kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezettel köthető meg”.

A hirdetményből kiderül, hogy ez a szervezet a felcsúti székhelyű, a 2017 tavaszán létrehozott Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., aminek a tulajdonosa a Mészáros család cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. (Friss hír, hogy a cég két építési beruházást is másfélszeres áron végezhet el Érden.)

Az eljárás azért lett eredménytelen, mert a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. nem nyújtotta be a végleges ajánlatát. Az NSK így új eljárást fog indítani, jó eséllyel ugyanazzal a céggel.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében tervezett felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálata és továbbtervezése kivitelezési tervdokumentációvá, az árazott és árazatlan tételes költségvetés elkészítése lesz a feladat.

A kormány a beruházásra 304 175 000 forintot biztosított a Beruházás Előkészítő Alapból, a közbeszerzési eljárásban a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. első ajánlata nettó 232,5 millió forintról szólt. (mfor)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.