A Mészáros család verseny nélkül, állami pénzből tervez új iskolát Felcsúton

politika
2019 március 21., 11:18
comments 83

Az mfor.hu írta meg, hogy egy friss közbeszerzési hirdetményből kiderült:  eredménytelenül zárult a Felcsút-Iskola tervezésre kiírt közbeszerzési eljárás.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) augusztus 17-én indított hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárást, ami szeptember 12-ig tartott. Az NSK azért ezt az eljárástípust alkalmazta, mert

„a szerződés kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezettel köthető meg”.

A hirdetményből kiderül, hogy ez a szervezet a felcsúti székhelyű, a 2017 tavaszán létrehozott Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., aminek a tulajdonosa a Mészáros család cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. (Friss hír, hogy a cég két építési beruházást is másfélszeres áron végezhet el Érden.)

Az eljárás azért lett eredménytelen, mert a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. nem nyújtotta be a végleges ajánlatát. Az NSK így új eljárást fog indítani, jó eséllyel ugyanazzal a céggel.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében tervezett felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálata és továbbtervezése kivitelezési tervdokumentációvá, az árazott és árazatlan tételes költségvetés elkészítése lesz a feladat.

A kormány a beruházásra 304 175 000 forintot biztosított a Beruházás Előkészítő Alapból, a közbeszerzési eljárásban a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. első ajánlata nettó 232,5 millió forintról szólt. (mfor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.