A Mészáros család verseny nélkül, állami pénzből tervez új iskolát Felcsúton

Az mfor.hu írta meg, hogy egy friss közbeszerzési hirdetményből kiderült:  eredménytelenül zárult a Felcsút-Iskola tervezésre kiírt közbeszerzési eljárás.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) augusztus 17-én indított hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárást, ami szeptember 12-ig tartott. Az NSK azért ezt az eljárástípust alkalmazta, mert

„a szerződés kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezettel köthető meg”.

A hirdetményből kiderül, hogy ez a szervezet a felcsúti székhelyű, a 2017 tavaszán létrehozott Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., aminek a tulajdonosa a Mészáros család cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. (Friss hír, hogy a cég két építési beruházást is másfélszeres áron végezhet el Érden.)

Az eljárás azért lett eredménytelen, mert a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. nem nyújtotta be a végleges ajánlatát. Az NSK így új eljárást fog indítani, jó eséllyel ugyanazzal a céggel.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében tervezett felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálata és továbbtervezése kivitelezési tervdokumentációvá, az árazott és árazatlan tételes költségvetés elkészítése lesz a feladat.

A kormány a beruházásra 304 175 000 forintot biztosított a Beruházás Előkészítő Alapból, a közbeszerzési eljárásban a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. első ajánlata nettó 232,5 millió forintról szólt. (mfor)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.