A Mészáros család verseny nélkül, állami pénzből tervez új iskolát Felcsúton

2019 március 21., csütörtök 11:18
84

Az mfor.hu írta meg, hogy egy friss közbeszerzési hirdetményből kiderült:  eredménytelenül zárult a Felcsút-Iskola tervezésre kiírt közbeszerzési eljárás.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) augusztus 17-én indított hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárást, ami szeptember 12-ig tartott. Az NSK azért ezt az eljárástípust alkalmazta, mert

„a szerződés kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezettel köthető meg”.

A hirdetményből kiderül, hogy ez a szervezet a felcsúti székhelyű, a 2017 tavaszán létrehozott Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., aminek a tulajdonosa a Mészáros család cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. (Friss hír, hogy a cég két építési beruházást is másfélszeres áron végezhet el Érden.)

Az eljárás azért lett eredménytelen, mert a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. nem nyújtotta be a végleges ajánlatát. Az NSK így új eljárást fog indítani, jó eséllyel ugyanazzal a céggel.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében tervezett felcsúti Endresz György Általános Iskola új iskola engedélyezési tervdokumentációjának korszerűségi felülvizsgálata és továbbtervezése kivitelezési tervdokumentációvá, az árazott és árazatlan tételes költségvetés elkészítése lesz a feladat.

A kormány a beruházásra 304 175 000 forintot biztosított a Beruházás Előkészítő Alapból, a közbeszerzési eljárásban a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. első ajánlata nettó 232,5 millió forintról szólt. (mfor)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt