Internetes vécétérképet készítenek Kínában a turistáknak

turizmus
2019 március 21., 11:40
comments 61

Online vécétérképet fejleszt a kínai kulturális és turisztikai minisztérium felkérésére az ország egyik legnagyobb internetes keresőmotorját működtető Baidu, hogy ezzel segítse a turistákat a legközelebbi illemhelyek gyors megtalálásában – jelentette a turisztikai hatóságokra hivatkozva a CGTN, a kínai állami televízió nemzetközi hálózata.

Csang Jü miniszterhelyettes elmondta: a Baidu térképén június végére kereshetővé válik szinte minden 2019 előtt épült vécé, ami valamilyen turisztikai látványosság, közlekedési csomópont, étterem, szórakozóhely, szabadidőközpont, illetve park területén vagy közelében található.

A keresőrendszerbe eddig kb. 20 ezer illemhely koordinátáit táplálták be. A felhasználóknak lehetőségük lesz majd akadálymentesített vécékre is szűkíteni a keresést. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.