Luxemburg is határkerítést épít

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nyolc kilométeres kerítést emelnek Luxemburg határára, jelentette be szerdán az ország kormánya. A kerítést Steinfort városától délre, egy bicikliút mentén építenék ki.

A luxemburgi hatóságok nem a Belgiumból Luxemburga irányuló migráció megfékezését tervezik, a döntést állategészségügyi probléma, a Belgiumban vaddisznókat fertőző sertésinfluenza indokolta. Emiatt amúgy a kormány a vaddisznók ritkítását is fontolgatja. Ennek érdekében idén egész évben kilőhetővé tették a vaddisznókat az érintett területen, az A6-os és A4-es autóutak határolta erdőségben. (Via Luxemburg Times)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.