Luxemburg is határkerítést épít

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nyolc kilométeres kerítést emelnek Luxemburg határára, jelentette be szerdán az ország kormánya. A kerítést Steinfort városától délre, egy bicikliút mentén építenék ki.

A luxemburgi hatóságok nem a Belgiumból Luxemburga irányuló migráció megfékezését tervezik, a döntést állategészségügyi probléma, a Belgiumban vaddisznókat fertőző sertésinfluenza indokolta. Emiatt amúgy a kormány a vaddisznók ritkítását is fontolgatja. Ennek érdekében idén egész évben kilőhetővé tették a vaddisznókat az érintett területen, az A6-os és A4-es autóutak határolta erdőségben. (Via Luxemburg Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.