Nem tárolta biztonságosan a felhasználók jelszavait a Facebook

A közösségi oldal 20 ezer dolgozója férhetett hozzá ahhoz a 600 millió jelszóhoz, amit egyszerű szöveges formában tároltak. A hibára Brian Krebs biztonsági szakértő hívta fel a figyelmet, ami után a Facebook azt mondta, már el is hárították a problémát, és mostantól egy belső hálózaton tárolják jelszavakat. Krebs szerint 2012 óta tárolhatták így a belépési kódokat. 

Ugyanakkor a Facebook azt állítja, hogy a belső vizsgálatuk alapján senki sem élt vissza az információkkal. Legalábbis nem találták jelét ennek. Az oldal üzemeltetői azt állítják, hogy már januárban felfedezték a biztonsági rést. 

A legtöbb érintett a Facebook Lite felhasználói közül került ki, amit direkt azoknak az országoknak fejlesztettek ki, ahol nagyon lassú az internet. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.