Nem tárolta biztonságosan a felhasználók jelszavait a Facebook

tech
2019 március 21., 21:53
comments 88

A közösségi oldal 20 ezer dolgozója férhetett hozzá ahhoz a 600 millió jelszóhoz, amit egyszerű szöveges formában tároltak. A hibára Brian Krebs biztonsági szakértő hívta fel a figyelmet, ami után a Facebook azt mondta, már el is hárították a problémát, és mostantól egy belső hálózaton tárolják jelszavakat. Krebs szerint 2012 óta tárolhatták így a belépési kódokat.

Ugyanakkor a Facebook azt állítja, hogy a belső vizsgálatuk alapján senki sem élt vissza az információkkal. Legalábbis nem találták jelét ennek. Az oldal üzemeltetői azt állítják, hogy már januárban felfedezték a biztonsági rést.

A legtöbb érintett a Facebook Lite felhasználói közül került ki, amit direkt azoknak az országoknak fejlesztettek ki, ahol nagyon lassú az internet. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.