Védett területen volt az a Balaton-parti erdő, amit a polgármester fiának kedvéért taroltak le

balaton
2019 március 21., 16:19
comments 246

Védettség alatt állt az a Balaton-parti erdő, amit nemrég azért irtottak ki, mert a balatonfűzfői önkormányzat elfogadta a polgármester fiának ötletét, hogy strandröplabda-centrumot alakítsanak ki a területen, írja a hozzá eljutott dokumentumok alapján a 24.hu.

Favágás után.
photo_camera Favágás után. Fotó: Balatonfűzfő, ahogy mi látjuk csoport.

A lap szerint a balatonfűzfői strand melletti szakaszon lévő, három helyrajzi szám alatt nyilvántartott terület már hosszú ideje védettséget élvez, és jelenleg is Natura 2000-es oltalom alatt áll. A Veszprém Járási Kormányhivatal szerint a védettség tényét az ingatlan-nyilvántartásban is rögzítették.

Pedig Marton Béla polgármester a helyiek felháborodására először azt mondta, hogy az erdő szimpla építési terület volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.