Védett területen volt az a Balaton-parti erdő, amit a polgármester fiának kedvéért taroltak le

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Védettség alatt állt az a Balaton-parti erdő, amit nemrég azért irtottak ki, mert a balatonfűzfői önkormányzat elfogadta a polgármester fiának ötletét, hogy strandröplabda-centrumot alakítsanak ki a területen, írja a hozzá eljutott dokumentumok alapján a 24.hu.

Favágás után.Fotó: Balatonfűzfő, ahogy mi látjuk csoport.

A lap szerint a balatonfűzfői strand melletti szakaszon lévő, három helyrajzi szám alatt nyilvántartott terület már hosszú ideje védettséget élvez, és jelenleg is Natura 2000-es oltalom alatt áll. A Veszprém Járási Kormányhivatal szerint a védettség tényét az ingatlan-nyilvántartásban is rögzítették.

Pedig Marton Béla polgármester a helyiek felháborodására először azt mondta, hogy az erdő szimpla építési terület volt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.