160 millióval támogatja a kormány Ferenc pápa erdélyi látogatását

Középiskolásoknak és egyházi közösségeknek pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón, jelentette be pénteken az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár. A támogatást a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, az összeget a Miniszterelnökség állja. A csoportok létszámától, és meg tett úttól függően 400 ezer forint is lehet a megítélt összeg, úgy kalkulálnak, hogy 2000-2500 fiatal kiutazását állják majd. 

Soltész Miklós hozzátette:

a magyar kormány 160 millió forinttal támogatja a pápalátogatás megszervezését, valamint a pápalátogatáshoz szükséges építkezéseket.

Szerinte Ferenc pápa székelyföldi látogatása lehetőség, hogy "a magyarság megmutassa jelenlétét a Székelyföldön," ezért a magyar  kormány és a kormánnyal együttműködő civil szervezetek mindent megtesznek, hogy minél több fiatal vegyen részt rajta. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.