A kormány két nappal a Fidesz felfüggesztése után is azt tolja, hogy megnyerték a néppárti csatát

politika
2019 március 22., 07:53
comments 203

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára két nappal a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése után arról beszélt, hogy a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát, olyan jó kompromisszum született, amely az Európai Néppártot (EPP) segíti. Orbán Balázs az M1  pénteki műsorában azt mondta:

  • az EPP "bevándorláspárti ága"
  • és a Soros György által támogatott baloldali pártok

nem tudták kizáratni a Fideszt, így sikerült megőrizni a néppárt egységét.

Idézzük:

link Forrás

A Fidesz javaslatát fogadták el végül, amely szerint létrejön a vizsgálóbizottság, a magyar kormánypárt pedig önkéntesen nem gyakorolja tagsági jogait a néppártban - mondta Orbán Balázs.

Péntek reggel Manfred Weber néppárti frakcióvezető erről azt mondta, "a felfüggesztés azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben, ez volt a politikai gyűlés világos döntése,". Azzal pedig nem tud mit kezdeni, hogy ezt ki hogyan kommunikálja.

Kiderült az is, hogy a néppárti tagság valójában nem is fontos:

"Egyébként én úgy látom, hogy magyar szempontból az európai parlamenti párttagság az sosem cél - mindegy, hogy ez melyik pártnak a tagságát jelenti -, hanem egy eszköz, amin keresztül a kormánypártok és a kormány Magyarország érdekeit tudja az Európai Parlamentben képviselni" - mondta Orbán Balázs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.