Az Iszlám Állam harcosát fogták el Ferihegyen

A Terrorelhárítási Központtal együttműködve a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei pénteken őrizetbe vették és kihallgatták azt a szír férfit, aki a gyanú szerint 

az Iszlám Állam tagjaként végzett ki embereket Szíriában.

Az ügyészségi közlemény szerint még 2018. december 30-án fogták el a Liszt Ferenc repülőtéren a 27 éves férfit, miután hamis papírokkal igazolta magát és a vele lévő nőt. Emiatt a bíróság embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre kiutasította Magyarországról. Kitoloncolásra várva idegenrendészeti őrizetbe került.

Eközben derült ki a szír férfi 2016 óta az Iszlám Állam harcosa. A nemzetközi nyomozás eddigi adatai szerint a szíriai Homsz városában követett el gyilkosságokat.

"Mivel egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából a csatlakozást megtagadó személy mintegy 20 családtagját kivégezte. A szír állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett,"

írja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleményében. Az őrizetbe vett férfit minősített emberölés bűntettével elkövetett terrorcselekmény bűntette és terrorcselekmény előkészülete elkövetésével gyanúsítják.                                                                                   

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.