Az Iszlám Állam harcosát fogták el Ferihegyen

bűnügy
2019 március 22., 12:40
comments 335

A Terrorelhárítási Központtal együttműködve a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei pénteken őrizetbe vették és kihallgatták azt a szír férfit, aki a gyanú szerint 

az Iszlám Állam tagjaként végzett ki embereket Szíriában.

Az ügyészségi közlemény szerint még 2018. december 30-án fogták el a Liszt Ferenc repülőtéren a 27 éves férfit, miután hamis papírokkal igazolta magát és a vele lévő nőt. Emiatt a bíróság embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre kiutasította Magyarországról. Kitoloncolásra várva idegenrendészeti őrizetbe került.

Eközben derült ki a szír férfi 2016 óta az Iszlám Állam harcosa. A nemzetközi nyomozás eddigi adatai szerint a szíriai Homsz városában követett el gyilkosságokat.

"Mivel egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából a csatlakozást megtagadó személy mintegy 20 családtagját kivégezte. A szír állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett,"

írja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleményében. Az őrizetbe vett férfit minősített emberölés bűntettével elkövetett terrorcselekmény bűntette és terrorcselekmény előkészülete elkövetésével gyanúsítják.                                                                                   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.