Brexit: újabb határidő és egy kiskapu

Belekalkulálták a brit parlament jövő heti, minden bizonnyal sikertelen, szavazását is, egy kétlépcsős megállapodás született Theresa May és az európai uniós vezetők közt csütörtök éjjel a Brexit dátumának elhalasztásáról. E szerint 

  • ha az alsóház mégis jóváhagyná a kétszer már leszavazott, a támogatás feltételeit rögzítő javaslatot, akkor a jelenlegi 2019. március 29. helyett 2019. május 22. lenne az új határidő,
  • ha ismét elutasítják, akkor az Egyesült Királyság április 12-ig továbbra is az Európai Unió tagja maradna, de eddig jeleznie kellene, hogy mik a szándékai a továbbiakban.

Például szóba jöhet, hogy részt vennének a májusi EP-választáson is, ami előtt egy hosszabb kilépési időszakról állapodhat meg May és a Tanács. A brit kormányfő a megállapodást követő sajtótájékoztatóján kijelentette: péntek reggel azonnal visszatér Londonba, hogy tető alá hozza a jövő heti sikeres szavazást. 

"Az Egyesült Királyság ki fog lépni az Európai Unióból."

jelentette ki. May szerint csalódás lenne egy újabb és hosszabb csúszás, hiszen három évvel a Brexit-szavazás után egy EP-választást kéne tartani az országban. (MTI/BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.