Felrobbant egy kínai vegyi üzem - 47 halott, 600 sérült

Felrobbant egy növényvédő szereket gyártó vegyi üzem a Kína keleti részén található Csiangszu tartomány Jencseng városában. A város polgármestere szerint a balesetben negyvenheten életüket vesztették, a sérültek száma több mint hatszáz, sokak állapota kritikus. A térség 16 kórházába szállítottak sérülteket, köztük az üzem vezetőjét is, illetve a helyi média szerint sok kisgyereket a felrobbant gyár közeli óvodából. 

A tűz átterjedt a szomszédos üzemekre is, elővigyázatosságból több mint ezer embert evakuáltak a környékről. A Tiencsiaji vegyi üzemben történt robbanás akkora erejű volt, hogy a kínai földrengés-felügyelet jelzőállomása figyelmeztetést adott ki, miután műszereik gyenge, 2,2-3,0 erősségű földrengést jeleztek. (BBC/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.