Trump visszavonja azokat a szankciókat, amelyeket egy napja vetett ki a saját kormánya Észak-Koreára

„Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma bejelentette, hogy további, széleskörű szankciókkal bővíti a már érvényben lévő szankciókat Észak-Korea ellen. Utasítást adtam, hogy ezeket az újabb szankciókat vonják vissza” - közölte Trump, természetesen a Twitteren.

A Fehér Ház nem válaszolt az újságírók részleteket firtató kérdéseire, így nem világos az sem, hogy az Egyesült Államok elnöke pontosan mely szankciókra célzott. Sarah Huckabee Sanders szóvivő csupán annyit mondott: 

Donald Trump „kedveli Kim elnököt és nem gondolja, hogy ezek a szankciók szükségesek”. 

Az amerikai kormány csütörtökön két kínai hajózási vállalat ellen hozott büntető intézkedéseket, azzal vádolva a cégeket, hogy segítenek Észak-Koreának kibújni az érvényben lévő szankciók alól. A döntést azzal indokolták,  hogy fenn kell tartani a nyomást Észak-Koreára annak érdekében, hogy Kim Dzsong Un feladja atomfegyver-programját.

A CNN-nek háttérben nyilatkozó kormányzati tisztviselők nem értenek semmit. Trump saját emberei sokat dolgoztak ezeken a szankciókon, és az elmúlt napokban nem győzték ecsetelni azok jelentőségét - nyilván őket alázza meg legjobban a döntés. A nukleáris fegyverkezés egyik szakértője, Adam Mount viszont arra is figyelmeztetett, hogy ezek után jóval nehezebb lesz az Észak-Korea elleni szankciók fenntartására rávenni más országokat, márpedig ez lenne a nukleáris leszerelés egyik kulcsa. (CNN, MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.