Bealtatózott szopós orángutánt találtak egy orosz turista poggyászában

2019 március 23., szombat 11:48
85
Fotó: HANDOUT/AFP

Valami nagyon furcsát láttak a csomagvizsgáló gép képernyőjén a bali Denpasar repterének alkalmazottai pénteken délután. Amikor kipakoltatták az orosz turista poggyászát, egy kétéves, mélyen horkoló orángutánbébit találtak benne. (Az orángutánok lassan növekednek és hosszú gyerekkoruk van, 42 hónapos korukig szopnak és hat-hétéves korukig maradnak az anyjukkal.)

Andrej Zsesztkov igazán gondos volt, mert bőröndbe popsikenőcsöt és pelenkákat is pakolt a kisdednek, sőt, hogy a hosszú úton ne untakozzon, mellé tett két élő gekkót és öt gyíkot is. Az állatot pedig allegiagyógyszerrel altatta el, amiből mellé is csomagolt pár szemet, arra az esetre, ha idő előtt felébredne.

Fotó: HANDOUT/AFP

Zsesztkov a jelek szerint a klasszikus “akkora hülye vagyok, hogy az már nem büntethető”-védekezést választotta. Az orosz férfi azt állította ugyanis a hatóságoknak, hogy az orángutánt ajándékba kapta egy másik, azóta már hazatért orosz turistától, aki 3 ezer dollárért vásárolta azt egy jávai piacon. És hogy  a nagyvonalú barát győzte meg arról, hogy a kölyköt simán hazaviheti házikedvencnek. 

Az állatcsempész turistára potenciálisan akár öt év börtön és maximum 7 ezer dolláros büntetés is várhat.

(via Guardian)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt