Bealtatózott szopós orángutánt találtak egy orosz turista poggyászában

ÁLLAT
2019 március 23., 11:48
comments 81
photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Valami nagyon furcsát láttak a csomagvizsgáló gép képernyőjén a bali Denpasar repterének alkalmazottai pénteken délután. Amikor kipakoltatták az orosz turista poggyászát, egy kétéves, mélyen horkoló orángutánbébit találtak benne. (Az orángutánok lassan növekednek és hosszú gyerekkoruk van, 42 hónapos korukig szopnak és hat-hétéves korukig maradnak az anyjukkal.)

Andrej Zsesztkov igazán gondos volt, mert bőröndbe popsikenőcsöt és pelenkákat is pakolt a kisdednek, sőt, hogy a hosszú úton ne untakozzon, mellé tett két élő gekkót és öt gyíkot is. Az állatot pedig allegiagyógyszerrel altatta el, amiből mellé is csomagolt pár szemet, arra az esetre, ha idő előtt felébredne.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Zsesztkov a jelek szerint a klasszikus “akkora hülye vagyok, hogy az már nem büntethető”-védekezést választotta. Az orosz férfi azt állította ugyanis a hatóságoknak, hogy az orángutánt ajándékba kapta egy másik, azóta már hazatért orosz turistától, aki 3 ezer dollárért vásárolta azt egy jávai piacon. És hogy  a nagyvonalú barát győzte meg arról, hogy a kölyköt simán hazaviheti házikedvencnek. 

Az állatcsempész turistára potenciálisan akár öt év börtön és maximum 7 ezer dolláros büntetés is várhat.

(via Guardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.