Bealtatózott szopós orángutánt találtak egy orosz turista poggyászában

Fotó: HANDOUT/AFP

Valami nagyon furcsát láttak a csomagvizsgáló gép képernyőjén a bali Denpasar repterének alkalmazottai pénteken délután. Amikor kipakoltatták az orosz turista poggyászát, egy kétéves, mélyen horkoló orángutánbébit találtak benne. (Az orángutánok lassan növekednek és hosszú gyerekkoruk van, 42 hónapos korukig szopnak és hat-hétéves korukig maradnak az anyjukkal.)

Andrej Zsesztkov igazán gondos volt, mert bőröndbe popsikenőcsöt és pelenkákat is pakolt a kisdednek, sőt, hogy a hosszú úton ne untakozzon, mellé tett két élő gekkót és öt gyíkot is. Az állatot pedig allegiagyógyszerrel altatta el, amiből mellé is csomagolt pár szemet, arra az esetre, ha idő előtt felébredne.

Fotó: HANDOUT/AFP

Zsesztkov a jelek szerint a klasszikus “akkora hülye vagyok, hogy az már nem büntethető”-védekezést választotta. Az orosz férfi azt állította ugyanis a hatóságoknak, hogy az orángutánt ajándékba kapta egy másik, azóta már hazatért orosz turistától, aki 3 ezer dollárért vásárolta azt egy jávai piacon. És hogy  a nagyvonalú barát győzte meg arról, hogy a kölyköt simán hazaviheti házikedvencnek. 

Az állatcsempész turistára potenciálisan akár öt év börtön és maximum 7 ezer dolláros büntetés is várhat.

(via Guardian)


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.