Bealtatózott szopós orángutánt találtak egy orosz turista poggyászában

Fotó: HANDOUT/AFP

Valami nagyon furcsát láttak a csomagvizsgáló gép képernyőjén a bali Denpasar repterének alkalmazottai pénteken délután. Amikor kipakoltatták az orosz turista poggyászát, egy kétéves, mélyen horkoló orángutánbébit találtak benne. (Az orángutánok lassan növekednek és hosszú gyerekkoruk van, 42 hónapos korukig szopnak és hat-hétéves korukig maradnak az anyjukkal.)

Andrej Zsesztkov igazán gondos volt, mert bőröndbe popsikenőcsöt és pelenkákat is pakolt a kisdednek, sőt, hogy a hosszú úton ne untakozzon, mellé tett két élő gekkót és öt gyíkot is. Az állatot pedig allegiagyógyszerrel altatta el, amiből mellé is csomagolt pár szemet, arra az esetre, ha idő előtt felébredne.

Fotó: HANDOUT/AFP

Zsesztkov a jelek szerint a klasszikus “akkora hülye vagyok, hogy az már nem büntethető”-védekezést választotta. Az orosz férfi azt állította ugyanis a hatóságoknak, hogy az orángutánt ajándékba kapta egy másik, azóta már hazatért orosz turistától, aki 3 ezer dollárért vásárolta azt egy jávai piacon. És hogy  a nagyvonalú barát győzte meg arról, hogy a kölyköt simán hazaviheti házikedvencnek. 

Az állatcsempész turistára potenciálisan akár öt év börtön és maximum 7 ezer dolláros büntetés is várhat.

(via Guardian)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.