Előkerült egy videó, amin a fideszes Pócs János a kazánba zárja egy roma alkalmazottját

POLITIKA
2019 március 23., 18:29
comments 675

Nemrég a szerkesztőségünkhöz is eljutott az az egészen zavarba ejtő videó, amin Pócs János fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy betüzeli, amiért rosszat tett. A videót pénteken a Herbal Reality Youtube csatorna publikálta, mi pedig elmentünk Jászapátiba, hogy a felvételről megkérdezzük Pócsot és a helyieket is.

link Forrás

A 2008-ban készült felvételen a kazánban ülő férfi elmondja, hogy azért került oda, mert „megivott egy fél decit”. Majd Pócs azt mondja, itt égeti el a cigányokat, akikre haragszik. Végül meggyújt egy papírt, majd rácsukja a kazán ajtaját az ordibáló férfira.

Jászapátiban a járókelőket kérdezve kiderült, hogy többen korábbról ismerték a videót, és nem csupán a hangja alapján, de a „humora” miatt is ráismertek az országgyűlési képviselőre. Korábban az országos médiáig is eljutott az a házivideó, ahol egy kiskorú lányt próbál leitatni, vagy mikor egy „Ő volt a Soros” feliratú levágott disznóról posztolt.

A polgármester, aki nem tudta, hogy milyen rendelet alapján küldjön el minket

Gyorsan híre mehetett, hogy Pócs Jánosról érdeklődünk, mivel alig kérdeztünk meg néhány helybelit, nem sokkal később Pócs János fiával együtt begördült mellénk Farkas Ferenc fideszes polgármester, aki egy helyi rendeletre hivatkozva meg akarta tiltani, hogy a városban  forgathassunk. 

Hirtelen nem tudta, pontosan melyik rendeletről van szó, és amíg a város jegyzője meg nem küldte neki a helyes választ, inkább ő is elkezdett bennünket filmezni. A befutott válaszból kiderült, hogy nem létezik olyan törvény vagy rendelet, ami megtiltaná az utcai interjúzást, Farkas a filmforgatásokról szóló törvénnyel próbált leszerelni bennünket, eredménytelenül. 

link Forrás

Végül délután egy fórum előtt sikerült Pócs Jánossal beszélnünk, aki semmi kivetnivalót nem talált a videóban, abban annál inkább, hogy erről kérdezzük, mert a videón látható férfi már nem él. A képviselő nem tagadta, hogy ő hallható a felvételen, a tartalmáról pedig annyit mondott, hogy a férfi a barátja volt, és az ő kérésére készült a videó még 2008-ban. Az sajnos nem derült ki, hogy miért kért volna ilyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.