Messiéket is megszívatta a legendás, ugrándozós tizenegyessel

sport
2019 március 23., 05:06
comments 126

Az utóbbi években egy ember tudott tényleg újat - ráadásul vicceset - mutatni a tizenegyesrúgás műfajában az egész világfutballban: a venezuelai Josef Martinez, aki egyébként tavaly a valaha volt legtöbb, 31 góllal lett az MLS gólkirálya.

Martinez most a válogatottba visszatérő Messi vezette Argentina ellen vetette be a klasszikus 11-es-trükkjét, a Martinez-hokedlit, a Madridban rendezett barátságos meccsen, már 2-1-es venezuelai vezetésnél, negyedórával a vége előtt.

A trükk annyi, hogy Martinez a nekifutás legvégén, egy lépésnyire az elrúgástól a levegőbe pattanva átugrik egy kis méretű, láthatatlan hokedli fölött, majd a talajt érés pillanatában rúgja el a labdát. A levegőbe pattanás mozdulatára a kapus önkéntelenül elmozdul az egyik irányba, így a talajt fogó tizenegyeslövő, ha jó helyre érkezik, egyszerűen belsővel bepasszolja a labdát az átellenes sarokba.

link Forrás

Martinez az MLS-ben már rengetegszer bemutatta az újítását, így egy csomó példa látható arra, hogy tök mindegy neki, a végén melyik oldalra kell ellőnie, és az sem zökkenti ki, ha a kapus nem mozdul el középről.

link Forrás

Ha a szombati reggeli műsorvezetői ügyeletem végig, vagyis délután háromig videóra veszed a saját láthatalanhokedli-átugrós tizenegyesrúgásodat, és elküldöd nekem, én kiposztolom, és a 444 címlapsztárja lehetsz! A cím: szilyl KUKAC 444.hu, a subject legyen HOKEDLI!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.