Messiéket is megszívatta a legendás, ugrándozós tizenegyessel

2019 március 23., szombat 5:06
132

Az utóbbi években egy ember tudott tényleg újat - ráadásul vicceset - mutatni a tizenegyesrúgás műfajában az egész világfutballban: a venezuelai Josef Martinez, aki egyébként tavaly a valaha volt legtöbb, 31 góllal lett az MLS gólkirálya.

Martinez most a válogatottba visszatérő Messi vezette Argentina ellen vetette be a klasszikus 11-es-trükkjét, a Martinez-hokedlit, a Madridban rendezett barátságos meccsen, már 2-1-es venezuelai vezetésnél, negyedórával a vége előtt.

A trükk annyi, hogy Martinez a nekifutás legvégén, egy lépésnyire az elrúgástól a levegőbe pattanva átugrik egy kis méretű, láthatatlan hokedli fölött, majd a talajt érés pillanatában rúgja el a labdát. A levegőbe pattanás mozdulatára a kapus önkéntelenül elmozdul az egyik irányba, így a talajt fogó tizenegyeslövő, ha jó helyre érkezik, egyszerűen belsővel bepasszolja a labdát az átellenes sarokba.

Martinez az MLS-ben már rengetegszer bemutatta az újítását, így egy csomó példa látható arra, hogy tök mindegy neki, a végén melyik oldalra kell ellőnie, és az sem zökkenti ki, ha a kapus nem mozdul el középről.

Ha a szombati reggeli műsorvezetői ügyeletem végig, vagyis délután háromig videóra veszed a saját láthatalanhokedli-átugrós tizenegyesrúgásodat, és elküldöd nekem, én kiposztolom, és a 444 címlapsztárja lehetsz! A cím: szilyl KUKAC 444.hu, a subject legyen HOKEDLI!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt