Messiéket is megszívatta a legendás, ugrándozós tizenegyessel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az utóbbi években egy ember tudott tényleg újat - ráadásul vicceset - mutatni a tizenegyesrúgás műfajában az egész világfutballban: a venezuelai Josef Martinez, aki egyébként tavaly a valaha volt legtöbb, 31 góllal lett az MLS gólkirálya.

Martinez most a válogatottba visszatérő Messi vezette Argentina ellen vetette be a klasszikus 11-es-trükkjét, a Martinez-hokedlit, a Madridban rendezett barátságos meccsen, már 2-1-es venezuelai vezetésnél, negyedórával a vége előtt.

A trükk annyi, hogy Martinez a nekifutás legvégén, egy lépésnyire az elrúgástól a levegőbe pattanva átugrik egy kis méretű, láthatatlan hokedli fölött, majd a talajt érés pillanatában rúgja el a labdát. A levegőbe pattanás mozdulatára a kapus önkéntelenül elmozdul az egyik irányba, így a talajt fogó tizenegyeslövő, ha jó helyre érkezik, egyszerűen belsővel bepasszolja a labdát az átellenes sarokba.

Martinez az MLS-ben már rengetegszer bemutatta az újítását, így egy csomó példa látható arra, hogy tök mindegy neki, a végén melyik oldalra kell ellőnie, és az sem zökkenti ki, ha a kapus nem mozdul el középről.

Ha a szombati reggeli műsorvezetői ügyeletem végig, vagyis délután háromig videóra veszed a saját láthatalanhokedli-átugrós tizenegyesrúgásodat, és elküldöd nekem, én kiposztolom, és a 444 címlapsztárja lehetsz! A cím: szilyl KUKAC 444.hu, a subject legyen HOKEDLI!

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.