Mindent tagad a Magyarországon elfogott Iszlám Állam-tag

Végig tagadta bűnösségét a pénteken terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfi, mondta a kihallgatás után ügyvédje az M1-nek. Kelen László elmondta, hogy elég súlyos terrorista váddal illetik" ügyfelét, amiket titkosszolgálati forrásokból származó bizonyítékokra alapoztak. Hozzátette: ezeket a több forrásból összegyűjtött információkat ellenőrizni kell, de ügyfele kiáll ártatlansága mellett. 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség pénteken közölte: terrorizmus gyanúja miatt, kitoloncolás során őrizetbe vett Magyarországon egy szír férfit, aki három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja és 2016-ban kivégzésekben vett részt. Egyes információk szerint öngyilkos merényletek szervezésében, és legalább húsz ember kivégzésében vett részt. 

A Terrorelhárítási Központ szombaton osztott meg részleteket a 27 éves F. Hassan-ról, aki a nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban állandóan fekete ruhát hordott, de a közös imákon sosem vett részt. Az őrzött helyen több konfliktusa is volt a többiekkel, verekedésekbe is keveredett. A beszámoló szerint F. Hassan 2016-ban hagyta el Szíriát, Görögországban menekült kérelmet nyújtott be, melyet a hatóságok elfogadtak. A szír férfi a Görögországban kiállított menekült úti okmány felhasználásával érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az említett - szabályosan kiállított - okirattal utazott, a rendelkezésre álló információk szerint Magyarországra érkezését megelőzően Európa több országában is megfordult. A TEK felderítése során vizsgálja F. Hassan európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.