Novák Katalin szerint a néppárti affér után "végre a valódi politikai ellenfeleinkre koncentrálhatunk, ráfordulhatunk a kampányra"

"A csúcsjelöltünk feltételeiből a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült. Ami a CEU-t illeti, nem tekintem olyan kérdésnek, ami a Néppárt és a Fidesz kapcsolatában sorsdöntő lenne, de ott is megvizsgáljuk a javaslatukat," szabadkozott a Magyar Hírlapnak adott interjújában a Fidesz alelnöke. A szerdai brüsszeli frakcióülésen jelen lévő Novák Katalin szerint a magyar kormánypárt és az Európai Néppárt közt a

"helyzet olyan, mint egy házasságban, amikor a kapcsolat olyan pontra érkezik, hogy végig kell gondolni, hogyan tovább. Szétköltöztünk, de még nem váltunk el."

Elmesélése szerint a teremben "a végén az volt a hangulat, hogy a Fidesz győzött, sokan lógó orral távoztak. De a lényeg nem az, hogy ki győzött, hanem, hogy lezártuk ezt a kérdést, és végre a valódi politikai ellenfeleinkre koncentrálhatunk, ráfordulhatunk a kampányra. 

Reméljük, hogy a Néppárt többi tagja is hasonlóan cselekszik, és nem ránk mutogat mostantól."

Novák csak arról felejtkezett el, hogy a néppárti balhé kirobbanásához az volt az egyik utolsó csepp, hogy a magyar kormány "ráfordult a kampányra" és kiplakátolta Sorost és Jean-Claude Juncker néppárti bizottsági elnököt mint "politikai ellenfelet."

Fotó: ATTILA KISBENEDEK

Hozzátette: "a választókhoz kell szólni, elmondani, mit gondolunk, milyen Európát szeretnénk."

"Civakodás helyett kampányolni kell, közös értékek mentén,"

tette hozzá. Hogy ehhez hogy viszonyul a magyar kormány tájékoztatási kampánya, aminek minden pontja színtiszta hazugság volt, nem beszélt. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.