Európai Bizottság: A magyar kormány elferdíti a valóságot

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ritka alkalom jött el csütörtökön az Európai Unió történetében. Az Európai Bizottság kiadott egy tájékoztató anyagot, ami arról szól, hogy az egyik tagállam kormánya hazudozik. Ez a tagállam Magyarország.

A Lássuk a tényeket című kiadvány így kezdődik:

"A magyar kormány „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!” címmel kampányt indított – óriásplakátokat helyezett ki, egész oldalas újsághirdetéseket jelentetett meg, a miniszterelnök pedig minden magyar állampolgárnak levelet írt. 

Az Európai Bizottság egyetért: a polgároknak valóban joguk van tudni, hogy mit tesz az EU. Mi viszont azt gondoljuk, hogy az emberek tényeket érdemelnek, nem fikciót. A magyar kormányzati kampány elferdíti az igazságot, és egy „titkos terv” sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés. 

A magyar kormány állításai rossz esetben tényszerűen helytelenek, és a legjobb esetben is erősen megtévesztők. Soros Györgyhöz pedig az egésznek semmi köze. A Bizottság ezért szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, és pontról pontra tisztázni, mi a tény, és mi a fikció."

Ezután pontról pontra cáfolják a legújabb kormányzati kampány hét állítását. ezek az állítások plakátokon és levélben kiküldött propagandaanyagokban is szerepelnek. A bizottság tudatja, hogy 

  • nincs kötelező kvóta, csak önkéntes betelepítési programok vannak,
  • nem gyengíteni, hanem erősíteni akarja a bizottság a nemzeti határvédelmet,
  • egyáltalán nem tervezik a migránsvízumok bevezetését,
  • semmilyen migrációt segítő szervezettel sem működnek együtt,
  • a bankkártyákat Görögországban tartózkodó, regisztrált menedékkérők kapták, a nekik járó készpénz helyett,
  • a legális bevándorlás nemzeti ügy, semmi sem kötelező az ilyen programok bevezetéséből,
  • a menekültek befogadása és a kohéziós pénzek kifizetése között nincs összefüggés.

A teljes anyag itt olvasható.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.