A brit pénzügyminiszter tagadja, hogy Theresa May megbuktatására szervezkedik

Philip Hammond 2019. március 20-án, távozóban a miniszterelnökével szomszédos rezidenciájáról, a Downing Street 11-ből.Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

Bár a Sunday Times a Theresa May miniszterelnök ellen szervezkedő kormánytagok közé sorolta, Philip Hammond brit pénzügyminiszter a Guardiannak tagadta, hogy kormányfőbuktatásra készülnének. "Nem igaz" - reagálta a Times állításaira. "Én azon az állásponton vagyok, hogy ez nem személyekről szól, hanem arról, hogy hogyan lépjünk előre" - mondta a Guardiannak. A miniszterelnök távozásával kapcsolatos találgatásokra azt mondta, "őszintén, öncélúnak érzem most ezeket".

Most, hogy a brit parlament már kétszer leszavazta Theresa May a kilépésről kötött alkuját, egyben megszavazta, hogy alku nélkül ne lépjenek ki az EU-ból, egyre hevesebb találgatások vannak May sorsáról, aki a jövő héten újra szavazásra bocsáthat valamit. Vagy nem, meglátjuk. A pletykák szerint a lázadók May helyettesét, David Lidingtont neveznék ki ügyvezető miniszterelnöknek a Brexit-válság megoldásáig.

Más pletykák szerint a keményvonalas kilépéspártiak is May megbuktatásán dolgoznak, ők Michael Gove-ot szeretnék kormányfőnek.

De, mint arra Hammond is kitért, a dolgok állása szerint, legalábbis a Brexit szempontjából mindeggyé is válhat, hogy ki a kormányfő. Amennyiben ugyanis a parlament harmadjára is elutasítja May - vagyis a kormány - alkuját, már a képviselőkre hárul, hogy valamilyen megoldást találjanak a helyzetre. (Via The Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.