Azt mondta, nincs szólásszabadság, be is tiltották az egyiptomi énekesnő koncertjét

külföld
2019 március 24., 14:11
comments 59
Serin Abdel-Vahab
photo_camera Serin Abdel-Vahab Fotó: Yassine Gaidi/Anadolu Agency

"Itt azt beszélhetek, amit csak akarok. Egyiptomban lecsukják azt, aki beszélni mer" - mondta egy gyorsan terjedő videó alapján bahreini koncertjén Serin Abdel-Vahab egyiptomi énekesnő. Az egyiptomi kormány ha le nem is tartóztatta ezért, az ország Zenészszakszervezete viszont péntek esti közleménye szerint betiltotta a Serin néven népszerű énekes koncertjeit. Egyben meghallgatásra is behívták.

Sőt, még az erkölcscsőszként ismert, hírességeket előszeretettel feljelentő kormánypárti ügyvéd, Szamir Szabri is feljelentette azzal vádolva, hogy "megsértette Egyiptomot, felhívva ezzel a gyanús jogvédő szervezeteket a beavatkozásra Egyiptom belügyeibe".

Serint tavaly fél év börtönre ítélték, mert egy koncertjén arról beszélt, hogy a Nílus szennyezett. Akkor bocsánatot kért, "rossz viccnek" minősítette mondatát. Most pénteken, egy léső este sugárzott felvételen újra bocsánatot kért. "Fáradt vagyok. Hibáztam. Sajnálom. Az Egyiptomi Arab Köztársaság elnökéhez, atyánkhoz folyamodok. Úgy éreztem, üldöznek. Nem tettem semmit. Szeretem Egyiptomot" - mondta. (Via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.