Azt mondta, nincs szólásszabadság, be is tiltották az egyiptomi énekesnő koncertjét

Serin Abdel-VahabFotó: Yassine Gaidi/Anadolu Agency

"Itt azt beszélhetek, amit csak akarok. Egyiptomban lecsukják azt, aki beszélni mer" - mondta egy gyorsan terjedő videó alapján bahreini koncertjén Serin Abdel-Vahab egyiptomi énekesnő. Az egyiptomi kormány ha le nem is tartóztatta ezért, az ország Zenészszakszervezete viszont péntek esti közleménye szerint betiltotta a Serin néven népszerű énekes koncertjeit. Egyben meghallgatásra is behívták.

Sőt, még az erkölcscsőszként ismert, hírességeket előszeretettel feljelentő kormánypárti ügyvéd, Szamir Szabri is feljelentette azzal vádolva, hogy "megsértette Egyiptomot, felhívva ezzel a gyanús jogvédő szervezeteket a beavatkozásra Egyiptom belügyeibe".

Serint tavaly fél év börtönre ítélték, mert egy koncertjén arról beszélt, hogy a Nílus szennyezett. Akkor bocsánatot kért, "rossz viccnek" minősítette mondatát. Most pénteken, egy léső este sugárzott felvételen újra bocsánatot kért. "Fáradt vagyok. Hibáztam. Sajnálom. Az Egyiptomi Arab Köztársaság elnökéhez, atyánkhoz folyamodok. Úgy éreztem, üldöznek. Nem tettem semmit. Szeretem Egyiptomot" - mondta. (Via AP)