Lesz még fagy idén márciusban

időjárás
2019 március 24., 14:17
comments 50

Március utolsó napjaiban is lesznek mínuszok, a maximumok a legtöbb helyen 20, helyenként viszont 10 fok alatt alakulnak majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfő reggel, délelőtt még több helyen kisüt a nap, majd napközben fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, estére jórészt beborul az ég. A Dunántúl délnyugati, déli harmadán többfelé várható csapadék, emellett továbbra is elsősorban az északkeleti megyékben lehet elszórtan eső, zápor. Másutt kicsi a csapadék valószínűsége. Több helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén és Budapest körül viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 1 és 8 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között várható.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett nem várható számottevő csapadék, legfeljebb a keleti tájakon fordulhat elő jelentéktelen zápor. Többfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 6, napközben 8-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön is több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de többfelé erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet szerdán mínusz 3 és plusz 3, csütörtökön mínusz 6 és plusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 7-12, csütörtökön 9-15 fok között alakulnak.

Pénteken és szombaton napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet pénteken 10-15, szombaton 12-17 fok között valószínű.

Vasárnap is napos időre van kilátás, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 13 és 18 fok között várható - olvasható az előrejelzésben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.