Robert Mueller nem talált bizonyítékot arra, hogy Trump vagy a csapata összejátszott volna az oroszokkal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Robert Mueller különleges ügyész és csapata 2 éven át vizsgálta, hogy Donald Trump vagy valamelyik embere összejátszott-e az oroszokkal a 2016-os elnökválasztás befolyásolásában. Mueller a napokban küldte el a jelentését William Barr igazságügy-miniszternek, és az amerikai sajtó most kezdi elemezni a dokumentum megállapításait, amiket Barr eljuttatott a Kongresszusnak.

Ezek alapján Mueller nem talált bizonyítékot arra, hogy Trumpék tudatosan összejátszottak volna az oroszokkal.

A jelentés ugyanakkor nem állapította meg azt sem, hogy az elnök az eljárás során akadályozta volna az igazságszolgáltatás működését, igaz, ez alól nem is tisztázza Trumpot.

A Kongresszus demokrata tagjai közben elindították a harcot annak érdekében, hogy az Igazságügyi Minisztérium hozza nyilvánosságra a teljes jelentést, és Mueller nyomozati anyagait is. Ez valószínűleg elhúzódó jogértelmezési vitához vezet majd.

A demokraták fő problémája az, hogy Barrt éppen Trump nevezte ki miniszterré részben a Mueller-nyomozás leszerelése miatt, és a Kongresszus is csak Barr összefoglalójából ismerheti Mueller több ezer oldalas jelentését. Egészen pontosan ezt a 4 oldalas kivonatot küldte el a Kongresszusnak az Igazságügyi Minisztérium:

(New York Times, Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.