Szexista plakáttal népszerűsíti a biciklis sisakot a német közlekedési minisztérium

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A német közlekedési minisztérium szerette volna a sisak viselését népszerűsíteni a biciklisek között, ezért elkészíttettek egy plakátot, ezt:

A plakáton a „Szarul néz ki, de megmenti az életem” szöveg szerepel, de nem ez háborított fel néhány embert, hanem hogy a szöveg fölött egy női modell van, aki a sisakon kívül csak fehérneműt visel. A modell egyébként Alicija Köhler, a Germany’s Next Topmodel című tehetségkutató egyik szereplője.

A plakátokat a jövő héten helyezték volna ki német köztereken, a szövetségi kormányt koalíciós partnerként támogató szociáldemokrata párt női tagozata azonban azt követeli, hogy a kép ebben a formában semmiképp se kerüljön a hirdetőtáblákra. A tagozat elnöke, Maria Noichl azt mondta a német médiának, hülye és szexista dolog a közlekedési minisztérium hirdetését is alulöltözött nőkkel eladni.

Franziska Giffey családügyi miniszter, a szociáldemokrata párt tagja a Facebookon ment neki Andreas Scheuer közlekedési miniszternek (aki egyébként a bajor konzervatív CSU politikusa). Giffey posztolt egy képet magáról, amint felöltözve, sisakban tolja a biciklijét, és azt írta a kép mellé, hogy a teljes öltözethez és jól megy a sisak.

A közlekedési minisztérium szóvivője azzal védte a plakátot, hogy egy sikeres közlekedésbiztonsági kampánynak fel kell ráznia az embereket, és ehhez bizony néha jó az, ha vitát generál. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.