Szexista plakáttal népszerűsíti a biciklis sisakot a német közlekedési minisztérium

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A német közlekedési minisztérium szerette volna a sisak viselését népszerűsíteni a biciklisek között, ezért elkészíttettek egy plakátot, ezt:

A plakáton a „Szarul néz ki, de megmenti az életem” szöveg szerepel, de nem ez háborított fel néhány embert, hanem hogy a szöveg fölött egy női modell van, aki a sisakon kívül csak fehérneműt visel. A modell egyébként Alicija Köhler, a Germany’s Next Topmodel című tehetségkutató egyik szereplője.

A plakátokat a jövő héten helyezték volna ki német köztereken, a szövetségi kormányt koalíciós partnerként támogató szociáldemokrata párt női tagozata azonban azt követeli, hogy a kép ebben a formában semmiképp se kerüljön a hirdetőtáblákra. A tagozat elnöke, Maria Noichl azt mondta a német médiának, hülye és szexista dolog a közlekedési minisztérium hirdetését is alulöltözött nőkkel eladni.

Franziska Giffey családügyi miniszter, a szociáldemokrata párt tagja a Facebookon ment neki Andreas Scheuer közlekedési miniszternek (aki egyébként a bajor konzervatív CSU politikusa). Giffey posztolt egy képet magáról, amint felöltözve, sisakban tolja a biciklijét, és azt írta a kép mellé, hogy a teljes öltözethez és jól megy a sisak.

A közlekedési minisztérium szóvivője azzal védte a plakátot, hogy egy sikeres közlekedésbiztonsági kampánynak fel kell ráznia az embereket, és ehhez bizony néha jó az, ha vitát generál. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.