Szexista plakáttal népszerűsíti a biciklis sisakot a német közlekedési minisztérium

külföld
2019 március 24., 15:47
comments 496

A német közlekedési minisztérium szerette volna a sisak viselését népszerűsíteni a biciklisek között, ezért elkészíttettek egy plakátot, ezt:

A plakáton a „Szarul néz ki, de megmenti az életem” szöveg szerepel, de nem ez háborított fel néhány embert, hanem hogy a szöveg fölött egy női modell van, aki a sisakon kívül csak fehérneműt visel. A modell egyébként Alicija Köhler, a Germany’s Next Topmodel című tehetségkutató egyik szereplője.

A plakátokat a jövő héten helyezték volna ki német köztereken, a szövetségi kormányt koalíciós partnerként támogató szociáldemokrata párt női tagozata azonban azt követeli, hogy a kép ebben a formában semmiképp se kerüljön a hirdetőtáblákra. A tagozat elnöke, Maria Noichl azt mondta a német médiának, hülye és szexista dolog a közlekedési minisztérium hirdetését is alulöltözött nőkkel eladni.

Franziska Giffey családügyi miniszter, a szociáldemokrata párt tagja a Facebookon ment neki Andreas Scheuer közlekedési miniszternek (aki egyébként a bajor konzervatív CSU politikusa). Giffey posztolt egy képet magáról, amint felöltözve, sisakban tolja a biciklijét, és azt írta a kép mellé, hogy a teljes öltözethez és jól megy a sisak.

link Forrás

A közlekedési minisztérium szóvivője azzal védte a plakátot, hogy egy sikeres közlekedésbiztonsági kampánynak fel kell ráznia az embereket, és ehhez bizony néha jó az, ha vitát generál. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.