Cáfolja a honvédelmi miniszter, hogy lecserélnék a Gripeneket

Az LMP-s Demeter Márta írásbeli érdeklődésére válaszolva cáfolta Benkő Tibor honvédelmi miniszter, hogy tárgyalásokat folytatnánk a Gripen vadászgépek cseréjéről. 

Március elején írt arról a kormányközeli Magyar Nemzet, hogy 

2026-ban, mikor lejár a Gripennek bérleti szerződése és a magyar állam tulajdonába kerülnek a vadászgépek, kivonhatják őket a hadrendből. A lap szerint hét év múlva újabb repülők beszerzésével váltanék ki a svéd típust. 

A típusváltást a lap többek közt azzal indokolta, hogy "a Gripenek alkatrészellátása és megfelelő felfegyverzése is akadozott az elmúlt években", többször az aktuális honvédelmi miniszternek kellett fellépni a svédeknél az ügyben. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.