Egy hónap alatt 1,2 milliárddal növelte az adósságát a Honvédkórház

Egészségügy
2019 március 25., 07:10
comments 168

A Világgazdaság hétfői száma szerint februárban 1 hónap alatt 1,2 milliárd forinttal 2,2 milliárdra növelte az adósságát a Honvédkórház. Ezzel a kórház lett a második legeladósodottabb állami intézmény, csak a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség mögött, amelynek 5 milliárdos a lejárt adóssága.

A Honvédot 60 millió forinttal lemaradva egy másik kórház követi a listán, a Péterfy. A negyedik a Békés Megyei Központi Kórház (1,3 milliárd forint), azt pedig a Szent János Kórház követi (1 milliárd forint).

A hatodik, hetedik és nyolcadik helyen felsőoktatási intézmények találhatók (Eszterházy Károly Egyetem, Kaposvári Egyetem, Debreceni Egyetem). A top 10-be még két egészségügyi intézmény fért be, a szolnoki Hetényi Géza Kórház, illetve a Dél-pesti Centrumkórház. A Világgazdaság szerint a közintézmények adóssága egy hónap alatt 7,1 milliárd forintot emelkedett, amely szokatlan, főleg a kedvező költségvetési folyamatok mellett. (via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.